Тунинг-провал: M4 започва яко да пуши

1204
2024

Една впечатляваща повреда на двигателя! BMW M4 Drag-Racer –ът на тунинг-специалистите от Maximum PSI вече е разполагал с невероятните 1200 к.с. – трябвало е обаче мощността да бъде увеличена още с нитрометан.

Снимките са болезнени: американските тунинг-специалисти от „Maximum PSI“ по невнимание накараха едно BMW M4 Competition да започне да пуши яко. Всичко това само, защото на Drag-Racer-а не са му били достатъчни над 1000 к.с.

Целта е била да се изтръгне още по-голяма мощност от това вече тунинговано BMW M4: то е разполагало вече със спиращите дъха 1200 к.с. Тоест, повече от два пъти над серийната мощност от 530 к.с. Тунинг-специалистите са монтирали на автомобила нов интеркуулер, преработили са трансмисията и са инсталирали система за впръскване на нитрометан.

Първоначално всичко вървяло по план – мощността се вдигнала на 1300 к.с., а след това M4 вече разполагало с 1365 к.с. От тунинг-фирмата обаче са решили, че може – вместо да оставят нещата така.

Двигателят обаче изведнъж започнал да пуши и целият автомобил бил обзет от дим. Имало и експлозии.

Все пак не се безпокойте – това M4 е преживяло драмата. В рамките на два дни тунинг-специалистите са възстановили всичко.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин