Тунинг от производителя: BMW предлага тези аксесоари M Performance


20
февр.
2021

За повече динамика човек трябва да се обърне към някой тунинг-специалист. Много автомобилни производители обаче предлагат и аксесоари за пърформънс. Широкоохватна е гамата от такива части на BMW

Можем да обобщим: освен увеличаване на мощността, подразделението на BMW M Performance предлага всичко, което желае почитателят на тунинга. Аеродинамични елементи от карбон, спортно окачване, спорт ни спирачки уредби, джанти, ауспухови уредби, волани и др. Особено голям е изборът за наточените М-модели.

Спортни аксесоари се предлагат дори и за ориентираните към семействата модел Active Tourer и за електромобила i3. Собствениците на по-стари модели на BMW като тези на Серия 1 също могат да се възползват. Всички части могат да се купят от BMW и са предвидени за монтаж от специализиран сервиз. AUTO BILD ще ви даде информация относно предлаганите от BMW M Performance части!

Forged Carbon за M135i

Списъкът с елементи на M Performance за каросерията е направо безкраен. В зависимост от модела можете да допълните предлага си броня с карбонов сплитер и различни допълнителни елементи. За страничните прагове също се предлагат елементи от карбон или пластмаса. Освен това има дифузьори за задната броня, кактоми спойлери за покрива, задни спойлери, задни крила. тук кулминацията е фиксираното карбоново задно крило за 5400 лв. За новото M135i се предлагат елементи от Forged Carbon. Останалите предлагани елементи са капаци на страничните огледала , бленди на вентилационните дюзи и цветни декорации.

Карбоново-керамични спирачки за почти 29 000 лв.

Допълнителните елементи за окачването стартират от около 1600 лв.  В нови пружини и амортисьори можете да инвестирате обаче поне три пъти повече. При спирачките стартирате с вентилирани спирачни дискове за между 400 и 600 лв. на ос. Цялостната карбонова спирачна уредба струва до 29 000 лв. на модел. За да се намери място за по-големите спирачни дискове, трябва да се осигурят и по-големи джанти. Разбира се от BMW M Performance предлагат и такива със спортни гуми. 

Впечатляващ на външен вид ауспух с клапи

От крайното ауспухово гърне до цялостна ауспухова уредба с клапи се предлага всички. Кулминацията за момента е новата пърформънс-уредба с две разположени в средата диагонални двойки тръби за новите М3 и М4. BMW обаче не предлагат увеличаване на мощността. Ако въпреки това искате да направите по-голямо впечатление при отваряне на предния капак, можете да си поръчате струващия между 2200 и 3200 лв. карбонов пакет за двигателния отсек.

Спортни волани и къси лостове на трансмисията

Last but not least – кокпитът може да се облагороди с различни аксесоари. За по-добро усещане при управление се грижат различните спортни волани с тапицерия от алкантара, по-късите лостове на трансмисията, алуминиевите педали и лостчетата на за волана за превключване на предавките. За по-спортна външност BMW M Performance предлага различни карбонови бленди, постелки и декоративни елементи.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин