Тунинг и звук в Банкя

0510
2015

Европейската асоциация за мобилни медии (ЕММА) се завърна в България с атрактивно шоу за модифицирани автомобили

Тунинг

Най-атрактивните автомобили с променен екстериор бяха в син цвят

„На всяко състезание й се чупи задното стъкло“, обяснява тунинг фен, виждал няколко пъти привидно скромен на вид Ford Focus. Колата е една от най-големите атракции на шоуто EMMA Sound & Tuning, което се проведе на 5 и 6 септември на хиподрума в Банкя. В него се включиха близо 100 коли от цялата страна – повечето от тях с озвучаване на много високо ниво.

По време на събитието бяха проведени състезания за най-качествено (SQ) и най-силно car audio (SPL), атракции за публиката като надпревара за държане на тежък субуфер, eротична автомивка, състезание по викане и др. Мероприятието ознаменува завръщането на ЕММА – Европейската асоциация за мобилни медии, в България.

Организацията провежда състезания за автоозвучаване в над 30 страни по целия свят. Съдиите й са преминали специален курс за обучение, за да оценяват максимално обективно инсталацията на системите, както и възпроизвеждането на музика. ЕММА разполага със специален диск с подбрани парчета, който се „преслушва“ във всяка кола за определяне качествата на системите. По отношение на монтажа съдиите отделят внимание на използваните кабели, предпазителите и т.н.

Субуферът на Trabant

Субуферът на този Trabant е по-голям от джантите му. Не се препоръчва да усилвате звука по време на шофиране …

Много от участващите автомобили разполагаха с озвучаването, което надхвърляше стойността им – този факт обаче не прави впечатление на лудите „тунинг” глави. Записаните за състезанията далеч не бяха само млади момчета на двадесетина години – някои от аудиофилите ходят по подобни „надсвирвания” от около десет години и не смятат да изневеряват на хобито си.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин