Тунингът на това RS 5 струва колкото Passat


17
дек.
2020

Представеното през пролетта на 2020 обновено Audi RS5 още в заводски вид е истински „спортист“, но винаги има още какво да се желае. За свой клиент тунинг компанията Abt Sportsline е преработила екземпляр в характерния зелен цвят Sonoma.

Резултатът е впечатляващ: с 80 допълнителни конски сили и с 80 Нм увеличен въртящ момент 2,9-литровият V6 вече генерира 530 к.с. и 680 Нм! Пакетът за увеличение на мощността се казва Abt Power S и включва нов компютър за двигателя, допълнителен кит за охлаждане и промени по всмукателния тракт. Всичко това подобрява динамиката: „спринтът“ от 0 до 100 км/ч отнема 3,6, а не 3,9 секунди, за стабилното пътно поведение се грижат колоувъри, с които автомобилът става с до 25 мм по-нисък, както и специални стабилизиращи щанги за предната и задната ос. Всички тези подобрения трябва да противодействат на недозавиването.

След промените задвижващият V6-агрегат е получил още 80 к.с. и 80 Нм.

Визуални промени

Визията на RS 5 също е „пипната“. На пръв поглед впечатление правят атрактивните джанти Abt Sport GR. 21-цоловите колела са решени в златист мат. Освен това е подготвен малък аеродинамичен пакет с черни „хриле“ oтстрани на бронята и фин карбонов спойлер. Разбира се, карбон е предвиден и за интериорното пространство – върху гърбовете на седалките и в долната им част, по конзолата на скоростния лост и на самия лост, както и на волана. При последните два елемента карбонът е комбиниран с кожа. При отваряне на вратите логото на Abt бива прожектирано върху земята.

В интериора има много карбон. В зоните на захват воланът е облечен в кожа.

Тунинг на цената на нов Passat

А колко струва всичко това? За увеличението на мощността ще трябва да подготвите 22 000 лева, аеродинамичните подобрения излизат 7000 лв., 21-цоловите джанти – 12 000, елементите по окачването – 6000, а преработката на интериора – 15 600. Така на финала се оказва, че само тунингът на автомобила струва над 60 000 лева – колкото нов Passat. А към тях, разбира се, трябва да добавите и още 160 000 лева за RS 5.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >