Тунингован Nio ES8 прилича на BMW


7
апр.
2019

RevoZport тунингова Nio ES8. С карбоновия бодикит разполагащият с  652 к.с. електрически SUV прилича малко на BMW!

След Tesla идва Nio! Електрическите автомобили също вече предизвикват интереса на тунинг-специалистите. Един от тях е RevoZport от Хонг-Конг. След като тунинг-специалистите облагородиха няколко модели Tesla, сега те са се спрели на китайската марка Nio. Резултатът прилича на модел на BMW!

SUV-ът ES8 е получил бодикит – след тунинга обаче изглежда като смесица между BMW X5 и i3. това се дължи преди всички на синия цвят, използван в голяма степен и от RevoZport. Каква е цената на тунинга на струващия в Китай 120 000 лв. Nio, специалистите от RevoZport засега не издават.

Бодикитът R-Zentric включва голям брой карбонови елементи: предна броня, странични прагове и заден дифузьор, като оригиналните части са заменени. От RevoZport са преработили и броните, като освен това са качили електрическия SUV на 22-цолови джанти с гуми 285. Сините акценти под формата на лайстни по каросерията продължават и във вътрешното пространство: по волана, в тапицериите на вратите и по арматурното табло. В интериора също има доста карбон по вратите и на обратните страни на облегалките на седалките. Под предния капак няма промени – двата електромотора с 652 к.с. и 840 Нм максимален въртящ момент са останали. Те ускоряват Nio за 4,4 секунди до темпо 100. Китайският електромобил вдига максимум 180 км/ч, а разполагащата с капацитет от 70 кВтч. Батерията осигурява пробег от 500 километра. Тя може да се зарежда и за няколко минути на станции за бързо зареждане.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >