Тунингованият Rolls-Royce на Джъстин Бийбър: пратеник от друга галактика

0302
2021

Надали има нещо, с което да привличаш повече внимание на пътя: новият автомобил на Джъстин Бийбър изглежда като излязъл директно от научно-фантастичната видеоигра Cyberpunk 2007. A под футуристичната каросерия всъщност се крие Rolls-Royce Wraith!

ОТКРИЙТЕ ROLLS-ROYCE НА СТАРО – В НАШАТА БОРСА ИМА И НА ЦЕНАТА НА DACIA!

Миналата седмица Джъстин и жена му Хейли бяха заснети в Санта Моника (Калифорния) с нетрадиционната машина. А тя е творение на легендарното американско тунинг студио West Coast Customs, прочуло се около предаването Pimp My Ride на MTV с рапъра Екзибит. Всъщност певецът и продуцент на Will.i.am има няколко проекта, изпълнени от WCC – на базата на Tesla Model S, на DeLorean DMC-12 и на VW „костенурка“ от 1958 – с V8-двигател. Джъстин Бийбър също е дългогодишен клиент на West Coast Customs, но поръчките за 26-годишния изпълнител досега не бяха толкова странни като последната. През последните години Бийбър оставя за тунинг Ferrari 458 Italia с „раздута“ каросерия Liberty Walk, Audi R8 с леопардова визия, Fisker Karma с фолио хром, Cadillac CTS-V Coupé и няколко Lamborghini-та.

При поглед към предницата веднага разпознаваме, че Wraith e пораснал сериозно по отношение на широчината.

Нов тунинг на базата на Rolls-Royce Wraith

Но последната му поръчка е направо поразителна. Неслучайно модифицираният до неузнаваемост Wraith напомня на концептуралния Rolls-Royce 103EX, представен през 2016 г. С концепцията, известна още като Vision Next 100, британската луксозна марка разкрива своите очаквания за автомобилите през 2040 г. Джъстин Бийбър и екипът от West Coast Customs обаче решават да не чакат толкова дълго. Най-атрактивната промяна по каросерията са напълно скритите колела. Детайл, който може да бъде открит и при 103EX. За максимално футуристичен външен вид в калниците са интегрирани LED-oве, които светят надолу към пътя. За да могат предните колела на Wraith все пак да завиват, луксозното купе с мощност 632 к.с. е значително „раздуто“. Това личи най-вече при поглед отпред – вижте колко навън са изместени оригиналните фарове. Задната част също е напълно преработена и няма нищо общо с тази на стандартния Wraith. Само линията на покрива, фаровете и вратите, отварящи се срещуположно, са оставени като оригинални стилови елементи.

Задната част също е напълно преработена. Изпускателните тръби предполагат, че това не е електромобил.

Rolls-ът на Джъстин Бийбър: електрически или не?

Според слуховете уникатът бил на ток, но нищо по снимките не подкрепя тази информация. По-вероятно е автомобилът на Бийбър да е бил сбъркан с прототипа Rolls-Royce 103EX, който е напълно електрически. Затова предполагаме, че под ламарините се крие 6,6-литров V12 битурбо с 632 к.с. и 800 Нм. Засега West Coast Customs разкрива единствено, че проектът е нейно дело – но нищо повече.

Прототипът Rolls-Royce 103EX

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин