Тунингована дизелова G-класа за под 30 000 лв.


22
апр.
2021

Mercedes G-клас от поколение W 460 е неразрушима. В момента в eBay се предлага екземпляр с препоръчителния 5-цилиндров дизелов мотор – тунингован с AMG-визия!

Максимални офроуд-качества, издръжлива на натоварване техника, остатъчен комфорт а ла лек автомобил: Mercedes G-клас си е извоювал имиджа на най-добър всъдеход на света. Като много добър избор се считат произвежданият до 1992 г. вариант 460 във версия 230 GE със 125 к.с., както и 300 GD с 88 к.с. в комбинация с дълготрайните механични скоростни кутии.

В Познан (Полша) в момента изгодно за продажба се предлага Mercedes 300 GD – с цена под 30 000 лв. Според Classic Data подобни модели в състояние 2 струват около 42 000 лв., а в състояние 3 – около 22 000 лв.

Този черен Mercedes G-клас е тунингован с външност а ла AMG

Черният G-клас е произведен през юли 1987 г. и според информацията е с пробег 135 000 километра. 3-литровият му 5-цилиндров редови дизелов агрегат разполага с 88 к.с. Рустикалният автомобил е оборудван с теглич и сервоволан. Джантите AMG, LED-фаровете, дневните светлини и надписите AMG по предницата придават сдържано-спортна външност на този 4х4-Benz. Рамката на предното стъкло и задният капак са от карбон.

Този Mercedes има TÜV до януари 2022 г. Като цяло от снимките личи, че тази G-класа е доста добре поддържана. През 2019 г. автомобилът е изцяло пребоядисан и се намира в Полша. За почитателите на здравите и семпли автомобили G-клас е един от първите избори. G е типичен Mercedes: с перфектна практичност, функционален и стерилен по отношение на оформлението си.

Mercedes G-клас с перманентно двойно задвижване е перфектният автомобил за теглене

Трите поколения 460, 461 и 463 бяха произвеждани в продължение на 40 години – отчасти паралелно, приличат си, някои резервни части са съвместими. Почти всичко, което е нужно на този G да се движи, може да бъде намерено като ново от Mercedes. Разбира се, на не особено ниски цени. Пазарът за употребявани части е богат. G-клас е страхотен не само извън пътя, а е и идеален автомобил за теглене. Mercedes са конструирали модела така, че да издържа дълго време: с неразрушима рама, здрава каросерия и семпла техника.

Все пак трябва да споменем и ръждата като факт при това поколение – например при рамките на стъклата, по задницата, резервоара и др. По отношение на механиката W 460 се счита за доста здрав. Макар и цената от под 30 000 лв. да изглежда невисока, разходите за поддръжка и резервни части на всъдехода не са за подценяване.

Още по темата