Тук престояват 300 000 обратно изкупени дизелови автомобила

0204
2018

Ламарините им се нагорещяват от слънчевите лъчи в пустинята: VW наема гигантски паркинги в САЩ, за да оставя там стотиците хиляди обратно изкупени и върнати автомобили след дизеловия скандал. Никой не знае какво ще се случи с тези автомобили

Къде се намират всичките автомобили, обратно изкупени от VW след дизеловия скандал? Те се нагорещяват под слънчевите лъчи на калифорнийската пустиня, паркирани са в неизползващ се футболен стадион в Детройт или върху терен на някогашната хартиена фабрика в Минесота. Volkswagen са наели десетки гигантски паркинги в САЩ, за да оставят там стотиците хиляди обратно изкупени автомобили след аферата с отработените газове.

Близо 300 000 автомобила са паркирани на 37 паркинги из Щатите. Според VW за тези автомобили съществува бъдеще: те се съхраняват само междувременно и биват редовно поддържани.

Когато американските власти гласуват измененията в нормите за вредни емисии, то тези автомобили ще бъдат продадени или изнесени. Това обаче не е сигурно: ако американските власти не се съгласят с плановете за преустройство, то тези коли могат да бъдат предадени за скрап. До средата на февруари VW са дали повече от 7,4 милиарда долара за обратното изкупуване на 350 000 дизелови автомобила. Програмата ще върви до края на 2019 г. Заради скандала с манипулирането на отработените газове VW обявиха, че ще дадат над 25 милиарда долара за обезщетения.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин