Тук престояват 300 000 обратно изкупени дизелови автомобила


2
апр.
2018

Ламарините им се нагорещяват от слънчевите лъчи в пустинята: VW наема гигантски паркинги в САЩ, за да оставя там стотиците хиляди обратно изкупени и върнати автомобили след дизеловия скандал. Никой не знае какво ще се случи с тези автомобили

Къде се намират всичките автомобили, обратно изкупени от VW след дизеловия скандал? Те се нагорещяват под слънчевите лъчи на калифорнийската пустиня, паркирани са в неизползващ се футболен стадион в Детройт или върху терен на някогашната хартиена фабрика в Минесота. Volkswagen са наели десетки гигантски паркинги в САЩ, за да оставят там стотиците хиляди обратно изкупени автомобили след аферата с отработените газове.

Близо 300 000 автомобила са паркирани на 37 паркинги из Щатите. Според VW за тези автомобили съществува бъдеще: те се съхраняват само междувременно и биват редовно поддържани.

Когато американските власти гласуват измененията в нормите за вредни емисии, то тези автомобили ще бъдат продадени или изнесени. Това обаче не е сигурно: ако американските власти не се съгласят с плановете за преустройство, то тези коли могат да бъдат предадени за скрап. До средата на февруари VW са дали повече от 7,4 милиарда долара за обратното изкупуване на 350 000 дизелови автомобила. Програмата ще върви до края на 2019 г. Заради скандала с манипулирането на отработените газове VW обявиха, че ще дадат над 25 милиарда долара за обезщетения.

Още по темата

Card image cap
Фейслифт на Audi A3

20
май
2016

Нови асистенти за сигурност, много мултимедия, нов 3-цилиндров мотор – Audi обнови A3

Card image cap
Нов живот за лимитираното Porsche 911 Carrera 2.7 MFI

2
ное.
2016

Произведени са само 21 екземпляра, като този е напълно реставриран и отива на търг на 12 ноември

Card image cap
Hyundai с намерение за завод у нас?

26
окт.
2017

Премиерите на Корея Република България и Република Корея бяха специални гости на церемония в шоурума на „Индустриал Комерс“ в София по случай създаването на "Търговска и индустриална камара на Република България и Република Корея"

Card image cap
Полицейски Ford Mustang с 455 к.с.

28
ное.
2016

Това е най-продаваният спортен автомобил в Германия: Ford Mustang. Инициативата "Tune it safe" е тунинговала автомобила по особен начин – с полицейска визия. Първите ни впечатления!

Card image cap

В последния брой:

Архив >