Новини » Тръмп очаква нова лимузина

Тръмп очаква нова лимузина

0201
2018

Кога най-после ще бъде готов новият Beast (б.пр. „звяр“) на Доналд Тръмп? Засега президентът на САЩ все още се вози в стария си служебен автомобил

Американският президент Доналд Тръмп все още очаква своя нов Beast: човекът с най-силна власт на планетата, който често влиза в конфликти с европейски автомобилни производители, трябваше да получи още миналата година модернизирана Presidential State Car от Cadillac. До момента обаче такава няма – Тръмп все още използва колата на своя предшественик, както доказват снимки в социалната мрежа Twitter и видео на Secret Service.

За момента в Интернет има единствено фотографии на прототипа на потенциалния наследник на автомобила на Тръмп. На тях колата може да бъде видяна с маскировка по време на изпитания на полигон на GM в Мичиган. Както СТ6, и бъдещият Beast носи характерната радиаторна решетка на Cadillac и има вертикални фарове. В профил автомобилът напомня на моделите от висок клас на Cadillac. Задната част е по-скоро като при Rolls-Royce, отколкото като при американска кола.

Отвън актуалният Beast изглежда като лек автомобил, но всъщност е танк на колела. Машината транспортираше Барак Обама от 2009 до 2017. Отвън лимузината прилича на Cadillac CTS в производство до 2013. Както обикновено, технически детайли за автомобила не се разкриват. Носят се слухове, че бронираният автомобил използва рамата на пикап или SUV – вероятно Chevrolet Suburban. Не е ясно дори какъв е двигателят – дизелов или бензинов! Спекулациите варират от огромен бензинов V8 до 6,6-литров Duramax-дизел. По непотвърдена информация колата с тегло 8 т развива максимална скорост 97 км/ч и изразходва 27 л на 100 км. NOS-система обаче би могла да вдигне мощността му до 1000 „коня“.

Бронираните стъкла не пропускат достатъчно светлина и затова се налага изкуствено осветление за купето.

Служебното возило на американския президент е дълго почти седем метра, а за максимално удобно качване покривът е почти на височината на прав човек. Говори се, че резервоарът е брониран – каквито, естествено, са и прозорците. На борда имало дори гранатомет, установка за сълзотворен газ, уреди за нощно виждане, сателителен телефон, интернет достъп – и дори кръвни банки с групата на президента. Вероятно цената на лимузината е над 1 млн. щатски долара.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин