/ „Тройка“ със зареждане от контакта: изгодна алтернатива на дизела?

„Тройка“ със зареждане от контакта: изгодна алтернатива на дизела?

В Германия до 2022 г. Plug-in хибридните модели бяха доста търсени заради държавните субсидии. Благодарение на добрите продажби сега на пазара за употребявани автомобили има многобройни предложения за върнати от лизинг коли – а някои от тях могат да се окажат наистина изгодни.

Да вземем за пример BMW Серия 3, чието последно поколение в момента може да бъде поръчано в две различни версии със зареждане от контакта. И тъй като Серия 3 е един от най-търсените модели в Германия, предлагането на second hand автомобили е доста сериозно. Затова си струва да поставите съответните филтри в търсачките на онлайн борсите – например за екземпляри с пробег до 30 000 километра и първа регистрация след 2020. Ако след това зададете желания тип задвижване (хибрид), ще попаднете на около 340 оферти.

Почти всички употребявани BMW-та, без значение дали седан или туринг, са във варианта 330e с 292 к.с. – защото по-маломощната версия 320e се предлага чак от март 2021 г., т.е. тепърва очакваме върнатите от лизинг автомобили да се появят на second hand пазара. Цените на употребяваната хибридна „тройка“ в момента стартират от около 66 000 лв.

330e с богато оборудване на малко километри

При офертата за това 330e, предлагано от Automag в Мюнхен, можете да видите колко много пари бихте могли да спестите, ако заложите на употребявана вместо на нова Серия 3 със зареждане от контакта. Моделът в ниво на оборудване Luxury Line е с първа регистрация от януари 2020 г., идва от първи собственик и до момента е навъртял само 24 658 километра.

Кафявата кожа, M воланът и изцяло дигиталното арматурно табло правят модела да изглежда едновременно модерен и спортен.

Поглед към списъка с оборудване показва, че линията Luxury Line действително заслужава да се нарича по този начин. Въпросната Серия 3 е решена в сив металик и е оборудвана с атрактивни „глезотийки“ като кафяв кожен интериор, навигационна система, камера за заден ход и напълно дигитално арматурно табло.

Снимките към обявата ни карат да вярваме, че хибридът действително е в страхотно състояние. Ако искате да си купите 330е oт шоурума, ще трябва да инвестирате поне 108 100 лв. А предлаганият тук седан може да стане ваш само за 74 000 (37 880 евро).

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин