„Тройката“ със зареждане от контакта


17
ное.
2018

Високоволтовата батерия на новото BMW 330e Седан е разположена под задните седалки, а резервоарът за гориво над задната ос. По този начин вместимостта на багажника на Plug-in хибридния модел се намалява незначително. При необходимост вместимостта на багажника от 375 литра може да бъде увеличена чрез сгъване на разделената в съотношение 40:20:40 облегалка на задната седалка.

За Plug-in хибридния модел без ограничение се предлага пълната гама допълнително оборудване, налично за BMW Серия 3. Като алтернатива на базовото оборудване новото BMW 330e Седан се предлага и като Модел Advantage, Модел Sport Line, Модел Luxury Line или Модел M Sport. То може да бъде оборудвано и с Адаптивно М окачване включително Променливо спортно кормилно управление и М Спортна спирачна система. Налична е и пълната гама от иновативни асистиращи системи за оптимизиране на комфорта и сигурността – от Асистента на шофиране Professional с Асистент за завиване и водене в лентата до Асистента за паркиране включително Асистент за движение на заден ход. Серийното оборудване на новото BMW 330e Седан включва и предварително подгряване респективно климатизиране на интериора. При него енергията на високоволтовата батерия се използва и за функцията Стационарно отопление. При ниски външни температури интериорът може да бъде затоплен по комфортен начин още преди потегляне дори и при ниско ниво на заряд на батерията.

При въвеждането на пазара на новото BMW 330e Седан през лятото на 2019 година ще бъдат представени нови дигитални услуги, с които зареждането на високоволтовата батерия по време на пътуване ще стане още по-атрактивно и комфортно. При избора на обществена станция за зареждане водачът ще получи от навигационната система препоръки за разположени наблизо хотели, ресторанти, кафенета, както и забележителности и културни институции. Освен това е възможно откриване на налични станции за зареждане чрез Infotainment системата на автомобила. Тази информация се съобщава на водача, също както и прогноза за заетостта на обществените станции за зареждане в момента на пристигане. Също така е възможно избраните станции за зареждане да бъдат резервирани за ограничен период от време.

 

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >