ТРОЕН ТРИУМФ ЗА КИА НА НАГРАДИТЕ iF Design 2017

0802
2017

КИА спечели три престижни награди в рамките на конкурса iF Design Awards за забележителния дизайн на последните си модели. Хибридният кросоувър Niro, Optima Sportswagon и изцяло новият Rio са сред отличените за изключителен продуктов дизайн.

 

2017 е осмата поредна година, в която КИА печели поне една от наградите в конкурса iF Design. С последния хеттрик отличените модели на автомобилния производител стават общо 12.

 

По този повод Петер Шрайер, президент и главен дизайнер на КИА Motors, споделя: “Последните награди iF Design са израз на признание към международния ни екип от дизайнери. И трите модела, които са резултат от креативната работа и прецизен синхрон между дизайнерските центрове в Южна Корея, Германия и САЩ, са от съществено значение за нашия бранд. С Niro и Optima Sportswagon КИА навлезе в нови пазарни сектори и зае предни позиции и в двата сегмента със своя новаторски и магнетичен дизайн. А новото поколение Rio, един от нашите глобални бестселъри, е с модерна визия и по-зрял характер.“

 

КИА Niro съчетава предимствата на практичността и модерната естетика на компактния кросоувър с елегантно излъчване, които го отличават от по-консервативните като дизайн хибридни модели и му отреждат позицията на първия в света хибриден кросоувър.

 

Optima Sportswagon, първият комби турер на КИА в D-сегмента, конструиран специално за европейския пазар, предлага динамичен екстериорен дизайн, изискан интериор, практичност и функционалност.

 

Третият награден модел на КИА за 2017 г., изцяло новият модел Rio, вече се дистрибутира в европейските представителства на марката. Рио предлага атрактивен нов дизайн, висока степен на практичност и удобство, най-висок клас технологии за сигурност, нови функции на свързаност и несравнимо удоволствие от шофирането. Удълженият преден капак и вертикалната C-колона придават на новия автомобил един по-целеустремен и агресивен облик, а предното табло, ориентирано към водача е с иновативен и ергономичен дизайн.

 

iF Design Award 2017 с участието на над 5500 продукта от 59 страни

Още от своето създаване през 1953 г. iF Design се нарежда сред най-значимите конкурси за водещите постижения в дизайна в световен мащаб. Наградата води началото си от продуктовите изложения ‘Formgerechte Industrieerzeugnisse‘ (от немски „Промишлени стоки с адекватен дизайн“), лансирани в рамките на индустриалния панаир в Хановер, а днес се счита за един от най-престижните отличия за дизайн.

 

iF Design Award се връчва в седем категории (за продукт, екстериор, комуникации и услуги, архитектура, интериорен дизайн и професионални концепции). Новите модели на КИА бяха наградени в категорията за продуктов дизайн. Тази година компании от 59 държави се включиха с 5575 продукта, които бяха оценявани от независимо международно жури, съставено от 58 експерти по дизайн.

 

Официалната церемония на iF Design Awards за 2017 г. ще се състои на 10 март в BMW Welt, централата на БМВ в Мюнхен. Селекция от отличени продукти ще бъде показана и на изложението по дизайн в HafenCity, Хамбург. Отделно всички продукти, спечелили награди, могат да се видят на уебсайта www.ifdesign.de, както и чрез приложението за смартфон ‘iF design’.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин