Три трика, с които да увеличим обхвата на автомобилния ключ

2701
2023

Адски досадно е, след като сте паркирали и повървяли малко (например с тежки пазарски торби), преди да разберете, че не сте заключили автомобила. Често е твърде късно да използвате ключа с вграден радиопредавател – защото вече сте твърде далеч от колата.

Но има три трика, до които бихте могли да прибегнете, за да увеличите обхвата на ключа, т.е. да заключите автомобила от по-голямо разстояние, и евентуално да си спестите разкарването.

Усилване на радиовълните

Първият трик е да държите ключа под брадичката си и да натиснете бутона за отключване или заключване. Така бива постигнат следният ефект: радиовълните се усилват допълнително от течността в главата ви, което увеличава обхвата на ключа. Кожата на ръката дава същия ефект.

Вторият номер е да държите ключа срещу метален предмет – например улична лампа, която да послужи като антена и да увеличи обхвата му.

Третият трик: взимате малък метален предмет, например медна тел или метален прът, и го увивате около ключа или я/го държите до него.

Има три трика, които можете да използвате, за да увеличите обхвата на ключа: да го държите до брадичката си, до улична лампа или до метален предмет.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин