Три в едно: Skoda Vision RS


1
окт.
2018

На автосалона в Париж Skoda ще покаже Vision RS. Студията представлява едновременно три неща: дългият 4,36 метра компактен модел ще ни даде ориентир, в каква посока ще се развива дизайнерският език на RS-моделите на чехите и също на Spaceback. Освен това Vision RS представлява Plug-in хибрид. Под капака му работи познатият ни1,5-литров TSI мотор със 150 к.с. Пред задната ос е разположена батерията с капацитет от 13 кВтч. захранваща електромотора със 75 кВт. (102 к.с.). Системната мощност на „чеха“ е 245 к.с., достатъчна за максимална скорост от 210 км/ч.

На базата на MQB-платформата чехите от Skoda са направили доста агресивен дизайн на Vision RS. Предницата е доминирана от осветена радиаторна решетка с 15 елемента. Допълнително има по пет интегрирани ламели във фаровете. За по-спортната визия на шоуавтомобила от Skoda не са пестили карбон. Разбира се на задницата не липсва типичната за RS рефлекторна ивица – при Vision RS лентата не е рефлекторна, а светлинна.

Вътрешното пространство на Vision RS е подчертано спортно – типично за моделите със съкращение RS в името. Вътре доминират черният и червения цвят. Отделните седалки отпред и отзад два ли ще стигнат до серийното производство. Климатичната инсталация се управлява от втори тъчскрийн – поздрави на Audi. Под огромния стъклен покрив интериорът изглежда просторен и прегледен.

Изводът на Ян Гьотце: дългият 4,36 метра Vision RS изглежда доста спортно. Вътрешното пространство блести с висококачествени детайли, агресивната предница също ми хареса. Вероятно серийната версия на Spaceback ще се появи значително по-обикновена. Затова пък смятам, че дизайнерските елементи като надписи вместо лога по задницата и някои детайли в интериора ще останат.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин