Трето място за Иван Влъчков във второто състезание на Нюрбургринг

1709
2017

Шампионът на България на писта в клас Туринг Иван Влъчков се класира на 3-о място във второто състезание в класа на аматьорите в последния кръг от Европейските серии GT4 на Нюрбургринг.

Влъчков, който кара за екипа на Росен Даскалов – София Кар Моторспорт с болида Sin Car R1, стартира трети в класа си, но успя да изпревари колите пред себе си и да поведе в състеанието. Спирането му в бокса обаче продължи само с 0,5 сек по-малко от задължителния минимум от 90 сек.

За това неспазване на правилата, Влъчков получи наказание – преминаване през бокса, което го прати на 8-о място. До финала обаче за 15 минути Иван навакса доста позиции и в крайна сметка завърши 3-и.

„Беше много тежко състезание, с много изпреварвания – каза Иван след финала. – Посвещавам подиума на майка ми по случай рождения й ден утре! Благодаря на всички, които ме подкрепиха.”

Вчера в първото състезание Влъчков бе класиран 4-и, като до последния завой се движеше 3-и, но бе ударен отзад от съперник. В последствие финишира 5-и, а след санкция за провинилия се Иван стана 4-и.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин