Трети ред седалки извън купето за Tiguan

За да рекламира просторния интериор на новия Tiguan Allspace, в Холандия Volkswagen просто „стоварва“ двама души да пътуват извън купето на стандартната версия. „Уличната каскада“ определено е довела до желания ефект на фурор

0311
2017

Пътуването с този Tiguan явно не е много удобно. Двама души седят „във въздуха“, точно зад ауспуха, на странна конструкция, на която са поверили живота си. Каскадата на агенция DDB & Tribal Worldwide (Амстердам) обаче е изпълнила своята важна задача за Volkswagen Холандия – всички обръщат глави след двамата „костюмари“ зад стоповете на SUV-a, които невъзмутимо четат вестник и „разцъкват“ на смартфона си. По този начин VW рекламира наличието на две допълнителни места в Tiguan Allspace – „макси“ версията, която ще се появи на пазара през ноември, естествено, със седем места. Allspace е с дължина 4,70 метра, тоест с размери на Skoda Kodiaq. Предницата на Allspace се различава от тази на Tiguan, като предният капак и решетката на радиатора изглеждат по-внушителни и са заимствани от тези на VW Atlas.  Разбира се третият ред седалки не е особено препоръчителен за по-едрите пасажери – освен това тогава мястото за багажа намалява сериозно.

В Европа Tiguan Allspace ще се предлага в три нива на оборудване – Trendline, Comfortline и Highline, както и с предно и с двойно задвижване. Асистиращите системи за водача включват Lane Assist, Front Assist с функция за аварийно спиране в градски условия, както и система за разпознаване на пешеходци, автоматично поддържане на дистанция и асистент за придвижване в задръстване.

Гамата на бензиновите и дизеловите двигатели стартира при Tiguan Allspace с една степен по-нагоре. Ще се предлагат 3 бензинови мотора (TSI) и три дизелови (TDI). Освен разполагащият със 150 к.с. TSI с работен обем 1,4 литра, ще има и два 2,0-литрови бензинови със 180 и с 220 к.с. Серийното им оборудване ще включва автоматична трансмисия DSG и двойно задвижване. TDI-триото ще бъде със 150, 190 и 240 к.с. Allspace ще е на пазара от май 2017 г., а европейската му премиера ще бъде на автосалона в Женева.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин