ТРЕНД КОНЦЕПЦИИ ОТ БЪДЕЩЕТО – GIUGIARO CLIPPER

0605
2017

Със студията на електрически ван, традиционният майстор Giugiaro показва пространствия автомобил на бъдещето

С благороднически жест Giugiaro Clipper кани своите пасажери във вътрешното си пространство: предните врати се отварят нагоре като при Lamborghini, а задните – като крилати врати. Добре, признаваме, че принципът не е съвсем нов, още Tes­la го използва навремето при Model X – за консервативния концерн VW, към който спада и дизайнерското бюро Italdesign Giugiaro това е направо вълнуваща концепция.

Пространственият автомобил се възползва по перфектен начин от дължината от 4,5 метра. Два малки електромотора, акумулаторите са разположени в пода. Така вътрешното пространство е достатъчно за три реда по две места – общо 6 пасажера. Управлението на кокпита е радикално опростено: Clipper има три бутона и девет монитора.

Затова пък студията е с малко скучновата външност: предницата е с актуалната муцуна на VW, а задницата дава насока за бъдещия ван на Audi.

 

+ Лесно управление благодарение на радикално опростяване и много място – животът на борда е прекрасен.

 

– Отново не особено добра концепция за вратите – ако сте на задната седалка и искате да слезете, трябва да отворите отпред.  Дизайнът е малко скучен

 

Смесица: Giugiaro комбинира актуалната муцуна на VW със задница на Audi –  както и с концепцията за крилатив врати на Tesla Model X

 

Опростено: девет монитора във вътрешното пространство, но само три бутона в кокпита на студията

 

Наелектризираща

От септември Abt ще бъде единственият германски тим в новата FIA Formula E Championship. Състезателната серия ще бъде за тихи електрически „бегачки” без вредни емисии. Засега са планирани десет състезания

 

Свързан

При този велосипед става дума не само за мощност: три режима на движение, максимална скорост до 65 км/ч, пробег до 120 км. Кулминацията е 8-инчов монитор на волана. През него можете да управлявате приложения.

 

Байтове вместо ламарина

Mercedes е разработил интернет портал на тема мобилност. Покупка на нов автомобил, резервация на автомобил за споделяне или проверка на налягането в гумите – всичко е на един адрес. Освен това са планирани бутици Mercedes Me.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин