Трагедия на рали „Монте Карло“ (ВИДЕО)

Черен лед „хваща“ Hyundai-я на Падън, зрител загива


20
ян.
2017

Черно начало на сезона в Световния рали шампионат: още в първия етап на „Монте Карло“ зрител загина, след като автомобилът на Хейдън Падън се обърна. В профила си в социалната мрежа Twitter пилотът написа, че Hyundai-ят загубил сцепление на черен лед. Машината започва да се плъзга, а после се обръща. Очевидци споделят, че загиналият се намирал на опасно място във външната част на завоя. „Ние бяхме на 10 м по-високо и го видяхме как поставяше своята Go-Pro камера, а после се качи на 1 м нагоре по урвата. Викнахме му, че не трябва да остава там и си мислехме, че най-късно след минаването на първите две коли ще разбере, че се е разположил лошо“, казва фен, гледал надпреварата от същия завой. Пожарникар на мястото на инцидента се опитал да помогне на човека със сърдечен масаж, но за съжаление без успех. Веднага след нещастието се появиха критики към организаторите на ралито – Автомобилния клуб на Монте Карло, че линейката се появила чак 20 минути по-късно.

След инцидента oтсечката беше отменена, а втората започна със закъснение – но надпреварата продължава. Водач за момента е Тиери Нювил (Hyundai i20 WRC), следва от Себастиан Ожие (Ford Fiesta RS WRC) и Юхо Ханинен (Toyota Yaris WRC).

Още по темата

Card image cap
Honda NSX-GT излиза на пистата с 590 к.с. и тегло под 1000 кг

4
ное.
2016

Този пистов болид ще участва в японските Super GT серии през Сезон 2017

Card image cap
Пропуск в сигурността: Tesla Model X се отваря с ключ… или с отвертка

12
февр.
2017

Прескочете първи 10 мин от видеото и вижте сами колко лесно няколко юнаци отварят капака на екологичния SUV

Card image cap
Витман с BMW шампион в DTM

16
окт.
2016

Днешното състезание от DTM беше спечелено от Едоардо Монтара – Марко Витман обаче успя да задържи нервите си и завърши четвърти, което му беше достатъчно за шампионската титла

Card image cap

В последния брой:

Архив >

usedTag: