„Тотал България“ с нов изпълнителен директор

Нордин Мокрани ще продължи по пътя на предшественика си Габриел Мулен. AUTO BILD България поговори с двамата мениджъри за пазара на масла у нас

2403
2016

След добрите резултати, които постигна за „Тотал България” през последните четири години, изпълнителният директор на компанията Габриел Мулен напуска България в края на март. Той предава управлението и бъдещото развитие на филиала на френския бранд на Нордин Мокрани, който ще го замени на поста изпълнителен директор на „Тотал България” и ще продължи предходната политика на управление.

„Към момента най-продаваното автомобилно масло на марката е полусинтетичното Quartz 7000 10W40, но делът в продажбите на „пълната синтетика“ Total Quartz 9000 5W-40 расте“, обясни Мокрани пред AUTO BILD България. Вторият продукт е масово използван от официалните сервизи на много марки. Според 44-годишния алжирец българският пазар на масла бил близък до този в много страни от Западна Европа – основната по-сериозна разлика било съотношението на продаваните продукти от висок и среден клас. На въпроса дали в България забелязват тенденция за по-честа смяна на един от най-важните лубриканти в автомобила, Габриел Мулен и наследникът му отговарят положително. „В България въздухът е доста замърсен, но като цяло разликата в изминатите километри с една смяна на маслото спрямо страни от Западна Европа не е толкова голяма. Имайте предвид, че периодичността за смяна на маслото е зависима от конкретния район – в Дубай например заради пясъка във въздуха маслото се сменя на 3000 км.“ Като основен конкурент на Total на българския пазар Норен, който е алжирски гражданин, посочва Castrol. Пазарният дял на „Тотал България“ при маслата е 5% и над 10% на сегмента с леките автомобили.

„Добрите резултати на Тотал България се дължат на талантливия екип и подходящата стратегия за развитие на маслата Тотал. Успяхме да се развием не само на пазара с масла за леки автомобили, където достигнахме първите места сред предпочитаните марки, но и в тежкотоварния сектор, разработихме и цялостни решения за определени индустрии. Убеден съм, че Нордин Мокрани, който е добър бизнес мениджър, ще внесе своя опит и практика в Тотал България. Тези четири години в България бяха вълнуващи за бизнес и лични преживявания, за мен и моето семейство, които винаги ще помним“, Габриел Мулен.

„Много съм щастлив, че ставам част от този динамично развиващ се филиал и приемам предизвикателството да поддържам развитието, което Габриел Мулен е започнал. Очарован съм от високата ангажираност и техническите умения на екипа. Продължаваме със стратегията на Тотал, с която целим да сме предпочитаната марка масла в България. Филиалът тук ни позволява да бъдем близо до пазара, нашите регионални и международни клиенти, което прави възможно да ги обслужваме още по-добре. Ще продължим да инвестираме в маркетинг, в локални подобрения, както и в изграждане на регионални партньорства. Също така, можем да разчитаме и на богатата гама висококачествени продукти и иновативни услуги, с които да постигнем още по-голям успех за компанията.“, добавя новият изпълнителен директор Нордин Мокрани.

Тотал се стреми да подбира и обучава кадрите си, за да допринася за развитието на компанията. Добър пример за това е Нордин Мокрани, който е започнал кариерата си с изграждането на един от най-преуспелите филиали за масла в Африка – Тотал Алжир, след което заема няколко поста в централата на Тотал в Париж, преди да бъде избран за изпълнителен директор на филиала у нас.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин