Топ 20 на най-продаваните употребявани автомобили – 18-то място: Audi Q5 (година на производство 2008 до 2016 г.)

AUTO BILD ще ви разкрие проблемните зони на тези модели


6
февр.
2018

SUV, базиран на моделите A4 и A6, по-просторен от BMW X3, бестселър в своя сегмент в Германия и обичайно за Audi с високо качество на изработка. В края на 2012 г. има малък фейслифт, а от началото на 2017 г. на пазара е наследникът на модела. Моделът е напълно достатъчно моторизиран като 2.0 TDI със 143 к.с. (с предно задвижване), но по-голяма радост доставя 3.0 TDI V6 с 240 к.с. и автоматична трансмисия с два съединителя.

Слаби места: в кутията за оплаквания на AUTO BILD се срещат малък брой проблеми, като сред тях няма сериозни слабости. В продължителния тест на AUTO BILD 3.0 TDI се представи отлично, а ADAC постави Q5 в челото в средния клас. Сервизни акции: моделите, произведени през 2011 г., бяха извикани за смяна на стъкления плъзгащ се покрив – заради опасност от счупване, докато при тези от 2009 г., или по-точно 2.0 TFSI, има опасност от теч на охладителна течност заради повредено уплътнение. При най-ранните екземпляри съществува опасност от нараняване при задействане на въздушната възглавница за главата.

Още по темата

Card image cap
Фобии зад волана на автомобила

12
дек.
2017

Оказва се, че страховете на водачите от мостове, тунели, бързо шофиране по автомагистрали и всевъзможни други от подобен род са значително по-разпространени, отколкото се предполагаше досега. Разбира се, на страдащите може да им се помогне - стига те да потърсят помощта на специалист...

Card image cap
VW Golf IV Variant: aвтомобилът на старо

6
дек.
2017

Комбиверсията Variant с TDI-двигател е практичен и функционален избор от гамата на Golf IV, но не дава гаранция за свръхнадеждност.

Card image cap
Seat Altea на старо: Golf Plus за феновете на дизайна

3
сеп.
2017

Seat Altea: испанският компактен ван притежава техниката на Golf V по красивата си външност

Card image cap

В последния брой:

Архив >