Топ 20 на най-продаваните употребявани автомобили: 1-во място: VW Golf (година на производство 2008 до 2012)

AUTO BILD ще ви разкрие проблемните зони на тези модели


26
февр.
2018

Golf VI е по-скоро фейслифт на Golf V, отколкото нов модел. Повечето части на окачването са с идентични номера. Серийното оборудване включва климатик, както и въздушна възглавница за коленете. При двигателите всички дизелови мотори са с култивираната система на впръскване Common Rail, докато при бензиновите агрегати се появяват още разновидности на TSI-версиите. Golf VI вози комфортно и е сравнително спортен.

Слаби места: ангренажните вериги на 1.2- и 1.4-TSI-моторите се късат често. Има оплаквания за износени тапицерии на седалките,  проблемни уплътнителни лайстни на прозорците и дефектни запалителни ключалки. През 2012 има сервизна акция за датчика на налягането на принудително пълнене при 1.2 TSI, в края на 2011 г. за пукнатини в тръбопроводите за високо налягане на 2.0 TDI, а през 2009 г. заради грешки в спирачната уредба и повредени стъклоповдигачи.  При 1.6 TDI често се налага смяна на уредите за управление на двигателя, тъй като не палят при ниски температури.

Още по темата

Card image cap
Volvo XC90 V8: Великолепно неразумно… и без загуба на стойност!

17
февр.
2017

С единствения V8 в историята на марката първият SUV Volvo XC90 най-сетне се превърна в класик

Card image cap
Jaguar S-Type на старо: „британец“ със синя кръв

20
сеп.
2017

Аристократичен автомобил за обеднели благородници: S-Type е наистина много изгоден

Card image cap
По следите на шумовете: Откъде идва този звук?

10
сеп.
2016

Оттук нещо вие, оттам тропа: който реагира достатъчно рано на някои нетипични шумове в автомобила, ще си спести скъпи ремонти

Card image cap

В последния брой:

Архив >