Топ 20 на най-продаваните употребявани автомобили: 11-то място: VW Touran (2003 до 2015)

AUTO BILD ще ви разкрие проблемните зони на тези модели


14
февр.
2018

Четири години бяха нужни на VW, за да контраатакуват на изненадващия успех на Opel Zafira. При VW третият ред седалки в пода на автомобила костваше място и струваше допълнително. Серийното оборудване на модела включваше: ESP и девет въздушни възглавници. Два фейслифта поддържаха Touran свеж: в края на 2006 и през 2010 г. До 2010 г. дизеловите агрегати не бяха оборудвани с филтър за твърди частици. Освен това: TDI от 2010 г. насам са засегнати от дизеловия скандал.

Слаби места: дефектни турбокомпресори, проблемни елементи на помпа-дюза системата, пукнатини на цилиндровата глава при 2.0 TDI до включително 2005 г. Не забравяйте и за големия брой дефектни дебитомери и повредени подгреватели. Бензиновите двигатели не са по-добри. Ангренажната верига на 1.4 TSI и на 1.2 TSI е проблемна. През първата година на производство се съобщава за проблеми с ключалките на задния капак.

Още по темата

Card image cap
Пет факта, които трябва да знаете за ретрофитите

25
май
2017

На пазара се появяват все повече ретрофитни LED лампи и затова става все по-важно да знаем как да разграничаваме висококачествените продукти от останалите

Card image cap
Opel Ampera втора ръка: високи технологии на промоция

14
юни
2017

Независимо дали е Opel или Chevrolet: модерният Plug-in хибрид вече може да бъде купен за по-малко от 40 000 лева

Card image cap
Mazda 6 на старо: „петица“ за шестицата

12
ян.
2018

По-свежа, по-спортна, по-емоционална - с Mazda 6 японският производител скъса с еснафския си имидж. И при това автомобилът остана все така стабилен. Употребяваните "шестици" го доказват.

Card image cap

В последния брой:

Архив >