Най-добрите автомобили според Джеръми Кларксън

1708
2016

10. Mazda MX-5

Комбинацията от ниска цена, огромен развлекателен фактор и свързаната с него постоянна усмивка прави MX-5 толкова харесвана от Кларксън. Роудстърът може да лекува депресия – според Джеръми е невъзможно зад волана на MX-5 човек да има лоши чувства.

9. Alfa Romeo 4C Competizione

Обосновката на Кларксън: Рядко е карал кола, която е привличала внимание, без да бъде натрапчива. За него 4С е малко Ferrari.

8. Mercedes-AMG GT S

В очите на Кларксън AMG GT S е модерен мъсъл кар – Mustang от Mercedes. Ако Джеръми трябваше да избере само един актуален автомобил, то това би бил Mercedes-AMG GT S.

7. Ford Focus RS

Новият Ford Focus RS напомня според Кларксън на смесица между Ford Escort RS Cosworth и Nissan GT-R. Той описва системата за задвижване на четирите колела като една от най-иновативните на пазара и 350-те к.с. са напълно достатъчни. За Джеръми това е „GT-R на половин цена“.

6. Ford Mustang Fastback 5.0 V8 GT

Главно е в списъка, защото Ford най-накрая предлага Mustang във Великобритания с десен волан. За Джеза той не е спортен автомобил, а мъсъл кар. 

5. Volvo XC90 D5 AWD

Кларксън притежава три XC90 от предишната генерация. Новият XC90 е пораснал отвътре и отвън и предлага според бившия водещ на Top Gear предостатъчно място за седем човека. Други положителни страни: приятен интериор и „умни“ помощни системи.

4. Opel Zafira Tourer

Според Джеръми това е най-комфортната кола в света.

3. BMW M2

M2 e любимият М-модел на Джеръми. Спортното купе не само е бързо, но и доставя много удоволствие в завоите. 

2. Ferrari 488 GTB

Въпреки турбото за Джеръми това е истиснко Ferrari. То се движи и звучи като истинско Ferrari и също така управлението му е детска игра. 

1. Lamborghini Aventador

Въпреки че Aventador не е най-бързият спортен автомобил и се чувства като голям и тежък, Кларксън би го предпочел пред всички други суперспортисти. Причината: Aventador e майстор, ако говорим за фукане – звучи брутално и изглежда изключително добре. Според Кларксън с него не може да се сравни дори и McLaren P1.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин