Този Yaris идва директно от WRC


13
ян.
2017

Спомняте ли си последната гореща версия на Toyota Yaris? Да, беше отдавна, преди 11 години, когато японците произвеждаха Yaris TS. Сега съвместно със собствения си състезателно подразделение Gazoo Racing Toyota прави Yaris, който е истинска ‘резачка“.

Как им хрумна идеята? През 2017 г. Toyota ще се завърне с Yaris в световния рали шампионат WRC. Това е достатъчно основание, за създаването на мощен Yaris за нормални пътища. Както личи от снимките Yaris Gazoo изглежда значително по-семпло от своя агресивен събрат от рали-надпреварата. Все пак моделът е оборудван с алуминиеви джанти, атрактивен спойлер и централно разположен ауспух. Освен това с новите си брони, различните фарове и красивия си интериор „малкият спортист“ ни дава насока за фейслифта на Yaris.

Що се отнася до мощността Toyota обещават „над 210 к.с.“. И макар накрая това да означава 211 к.с., то Yaris Gazoo ще е достатъчно моторизиран в сравнение с Renault Clio R.S., Ford Fiesta ST и Mini John Cooper Works. Премиерата на Yaris Gazoo ще бъде на автомобилния салон в Женева 2017 г.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин