Този S-клас е пикап!


8
юни
2020

За да пестят данъци, датчаните преработват седани на Mercedes в пикапи. Задницата на този S 280 (W 140) би могла да бъде и дело на фирма за производство на яхти!


Този Mercedes S 280 (W 140) е уникален S-клас, какъвто не е имало никога досега: отпред седан на Mercedes, а от средната колона пикап. Причината за германско-датска съвместна продукция е датското данъчно право, което предвижда солидни отстъпки при облагането на лекотоварните модели. Затова в продължение на десетилетия датчаните са доста креативни в преработката на леки автомобили и създават интересни модели на автомобилната култура като този W 140 пикап например. Мартин Овергаард (63), зидар от Арборг в Ютланд, харесва и колекционира пикапи на базата на Mercedes.

88 000 лв. е цената на преработката

Луксозната преработка от колекцията на Овергаард е този Mercedes S 280 от серия 140 от 1995 г. Овергаард е купил Benz-а през 2018 г. От една страна този S-клас е най-скъпата му придобивка с цена от 17 500 лв., а от друга предишният собственик е дал 88 000 лв. за преработката. Луксозният автомобил от серия W 140 прави благородно впечатление отдалеч.

Въпреки, че с подобни преработки на седани в пикапи в Дания се пестят данъци, тези автомобили въобще не са евтини. Теса дори са луксозни стоки. Ако можете да си позволите толкова скъпа преработка на автомобила, то едва ли нямате пари. Непромененият кокпит предлага типичния за S-клас лукс, включително и скъпи кожени тапицерии. Тъмният великан излъчва спокойствие и уют и до днес. S 280 е една от последните преработки в пикапи в Дания. Тенденцията затихва в края на 90-те години – заради все по-сложните преработки и все по-строгите правила. Днес автомобилът изглежда като лайфстайм творение и привлича погледите!

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >