Този S-клас би искал да е Maybach

3003
2020

Cardi Monomach на базата на Mercedes S-клас от поколение W 220 прилича на Maybach 57 – и е абсолютен уникат!

Над 390 000 евро бе цената на чистонов Maybach 57 преди няколко години! Вероятно може да ви излезе и по-евтино – така си е мислил един заможен руснак, който е ангажирал производителят на каросерии Cardi за направата на реплика на Maybach на базата на Mercedes S-клас. Резултатът се казва Cardi Monomach!

Изглежда като добра преработка

Рецептата е много проста: вземате един Mercedes S-клас от поколение W 220, променяте предницата и задницата, лакирате луксозната лимузина в два цвята и ѝ придавате различно вътрешно пространство – така получавате копие на Maybach. Дотук с теорията: в действителност преработката на базата на S 500 е доста по-сложна, но на пръв поглед е добре изпълнена в техническо отношение. Предницата на Monomach прилича силно на произвеждания между 2002 и 2012 г. Maybach. Фаровете са имитирани доста акуратно, а радиаторната решетка с вертикални вместо хоризонтални елементи придава чар а ла Maybach. Липсва единствено внушителната хромирана рамка на решетката като при оригинала.

При задницата Cardi се различава доста повече от Maybach 57, тъй като тази част е по-радикално изменена в сравнение с оригинала. Тук вече няма нищо общо с S-клас, но също и с Maybach. На пръв поглед изглежда така, сякаш хората от Monomach са монтирали три отделни, разположени една под друга светлини. При по-внимателно вглеждане става ясно, че от всяка страна има по три задни светлини, които са свързани чрез хромирани декоративни ивици. По тях се намират две ниски, но екстремно широки ауспухови тръби, които се простират по почти цялата каросерия. Двуцветният лак в бордо-кафяво цитира оригинала.

Всички лога на Mercedes са премахнати

Руските производители на каросерии Cardi са покрили вътрешното пространство с бежова кожа. Подглавниците имат лого на Monomach, а отзад средната конзола е повдигната, за да се осигури място за жабка и ръчно изработен плакет. На него е обозначено, че Monomach е базиран на Mercedes W 220 и че е произведен през 2004 г. в Москва. Всички лога на Mercedes отвън и отвътре са премахнати и са заменени от лога на Monomach със собствен дизайн.

Monomach струва по-малко от Maybach 57

От Monomach не дават подробна информация за цената, но тя определено не е била много по-ниска от тази на оригинален Maybach 57. Този Cardi Monomach е обявен за продажба през 2012 г. за 111 111 евро. Къде се намира днес тази единична бройка никой не знае. Първоначално Monomach се е движил с руски регистрационни номера из Москва, за последно е виждан редовно на френската Ривиера.

Вижте предложенията за Maybach 57 в нашата търсачка:

https://autobild.bg/autoscout/search.php?ma=16348&mo=18304&price_min=-1&price_max=-1&year_min=-1&year_max=-1&co=ALL&mileage_max=-1&fuel=-1&po=-1

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин