Тунинг » Този Rolls-Royce на delta4x4 е за груб офроуд

Този Rolls-Royce на delta4x4 е за груб офроуд

0904
2022

В миналото офроуд-експертите от delta4x4 поставяха редица автомобили на ново приключенско ниво. Защо тогава да не се заемат с проекта Cullinan?! Ако проявявате интерес и съответно разполагате в автопарка си с модела на Rolls-Royce, то можете да се информирате, каква ще бъде цената за осъществяване на тази ваша мечта.

Как обаче изглежда една такава офроуд-преработка? За целта първо ви е необходим по-голям клиренс, който се постига с комплект по-големи джанти и повдигане на окачването. Трябват ви и гуми за пясък, кал и сняг – тоест за осигуряване на максимално сцепление. Има смисъл да сложите и солиден багажник на покрива, необходими са ви и лопати, бидони с вода, допълнително осветление и евентуално палатка за покрива.

Други опции: евентуално шнорхел за покрива при преминаване през водни препятствия, както и стабилни предпазни кори за дъното на автомобила.  Е, ако мощността на автомобила е по-голяма, а звукът – по-як, няма да е зле. Готово – сега можете да прекосявате реки и да се катерите по хълмисти местности.

В случая с Cullinan, тунинг-специалистите от delta4x4 са сложили 20-цолови джанти Real-Beadlock, комбинирани с гуми на Mickey Thompson. Цената на целия комплект е 30 000 лв. Разбира се и калниците са станали по-широки, а окачването е повдигнато с най-малко 80 милиметра.

Булбарът е тестван съгласно изискванията на директивите на ЕС за защита на пешеходци. И така накрая разполагате с тежащ 2,7 тона благороден „британец” за офроуд с багажник за покрива и допълнително осветление. Разбира се и със шнорхел и с различна ауспухова уредба.

Така стигаме на финала – общата цена на преработката е около 300 000 лв. Доста пари, но затова пък ще спестите на по-късен етап. Така ще можете да достигате до приказни и безплатни места за почивка в природата.  Все пак не се отдалечавайте прекалено, тъй като 6,7-литровият V12 с неговите 571 к.с. не е икономичен и може да ви свърши горивото насред нищото.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ