Този Rolls-Royce е широк 2,12 метра


22
май
2020

Rolls-Royce Cullinan е всичко друго, но не и сдържан. След облагородяването на външния вид от Spofec луксозният SUV е станал доста широк!

Всъщност, за да направите впечатление с Rolls-Royce Cullinan, не ви е необходим тунинг. Британския луксозен SUV винаги е имал представителна външност и когато гигантът се появи на пътя, е сигурно, че ще привлече вниманието. Въпреки това тунинг-специалистите от Spofec са направили някои промени по модела!

По-широк с 12 см и с допълнителна мощност

Подразделението на Novitec, фокусирано специално върху тунинг на  Rolls-Royce, Spofec е обновило SUV-а не само с нова броня и нов дифузьор и спойлер на задницата, а най-вече е разширило модела на широчина. Отпред увеличението е с 12 см, така че сега Cullinan е с широчина от 2,12 метра – без страничните огледала. Широко издадените калници са комбинирани с внушителни прагове.

Сега в калниците се отваря място за 24-цолови джанти. Предлаганите в различни цветове джанти се поръчват от Spofec на Vossen в Щатите. Гумите са с размер 295/30. За да се справи въздушното окачване с по-големите джанти, Spofec са променили модула на управление, като същевременно Rolls-Royce е смъкнат с 40 милиметра.

Тунинг-специалистите са се погрижили не само за външния вид и управляемостта, но и за 12-цилиндровия двигател. С помощта на нов софтуер са променени характеристиките на впръскване и запалване, повишено е и налягането на пълнене. 6,7-литровият битурбо агрегат разполага с допълнителни 114 к.с. или общо 685 к.с. Дори собствената версия на Rolls-Royce Black-Badge-Edition притежава „само“ 600 к.с. в комбинация с повишение със 160 Нм до 1010 Нм максимален въртящ момент Cullinan спринтира за 4,9 секунди до темпо 100. Това са с 0,3 секунди по-бързо от серийния вариант.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин