/ Този QX60 Monograph определено ще ни липсва

Този QX60 Monograph определено ще ни липсва

Infiniti Monograph ни дава представа за дизайна на следващия QX60. След изтеглянето на марката от Европа, този SUV няма да се появи на Стария континент.

От Infiniti не се задържаха дълго в Европа – марката присъства на пазара само в продължение на единадесет години и от началото на 2020 благородната дъщерна фирма на Nissan напусна Стария континент. Така моделите на Infiniti вече няма да се предлагат и  България. Това важи и за QX60 Monograph. SUV-ът все още е студия, но затова пък ни дава представа как ще изглежда бъдещия дизайн на марката. Според хората от Infiniti студията показва много от визията на следващия QX60.

Infiniti възнамерява да продължи да залага на семпъл дизайн в бъдеще. Студията Monograph демонстрира изчистени линии и големи повърхности, а странно оформените светлини и извитите задни колони вече са история.

Още по-внушителен от QX80

Вместо това отпред между тесните фарове има по-голям, трапецовидна решетка, докато задницата е доминирана от преминаваща по цялата широчина тъмно тонирана светлинна ивица. Заедно с високата линия на прозорците и внушителните калници, SUV-ът изглежда още по-внушителен от QX80. Естествено не липсва линията на покрива а ла Coupé. Засега няма снимки от вътрешното пространство – там обаче не би трябвало да липсват комфорт и пространство. Все пак SUV-ът е седемместен и с дължина от над 5 метра. От Infiniti не са дали информация и относно задвижването и цените на бъдещия модел. Продажбите ще стартират от 2021 г. в Азия и Северна Америка. Жалко, че този внушителен SUV няма да се предлага в Европа.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин