Този Nissan GT-R струва почти 1 милион лева!

0902
2020

Тунинг-специалистите от JRM искат да направят ултимативния Nissan GT-R. 760 к.с. и солидно количество карбон правят този GT23 уникален. Цената също е такава: почти 1 милион лева!

Всъщност изобщо не ви е необходим тунинг, за да се забавлявате с Nissan GT-R. Серийно японският спортист разполага с 570 к.с., а като версия Nismo дори с 600 к.с. Прибавяме и максимален въртящ момент до 652 Нм, които изстрелват GT-R за 2,8 секунди до темпо 100 км/ч. Не са достатъчни – това казва британските тунинг-специалисти от JRM – и създават JRM GT23, един дяволски скъп състезателен модел !

Базата е GT3

Като база за ултимативния Nissan GT-R служи разработената също от JRM бегачка GT3. Тя е основно преработена: по-ниско тегло, по-добро разпределение на тежестта, ново разположение на двигателя и подобрено окачване – всичко това е само част от промените, благодарение на които JRM GT23 се различава от GT3. Мощността на 3,8-литровия V6 двигател е увеличена до 659 к.с., а ако си поръчате пакет „Extreme Pack“, ще разполагате дори със 760 к.с. Масивно задно крило и други аеродинамични елементи, клетка срещу преобръщане, система за зареждане от автомобилния спорт, пожарогасител и джанти с централен болт са някои от екстрите на оборудването. И въпреки това, че всичко звучи като за пистата, JRM GT23 ще разполага с разрешително за движение по нормални пътища. Удоволствието обаче съвсем не е евтино: планираните 23 бройки ще се произвеждат от пролетта на 2020 г. и ще бъдат с базова цена от 900 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин