Този Mercedes SL иска да е SLR McLaren

2105
2024

Mercedes SL от друга вселена: FAB Design Mega Wing на практика е нискобюджетен SLR McLaren. Сега тунингованият Benz е обявен за продажба!

Предница от Формула 1, крилати врати, странични вентилационни отвори – всички тези съставки са част от легендарния Mercedes SLR McLaren. Ако не разполагате с 600 000 лв. за иконата на Mercedes-/McLaren, то може да се сдобиете за по-малко пари с този странен SL.

Търговецът „Car Special M Quizow“ от Керпен, Германия предлага за продажба екзотичния модел. Става дума за FAB Design Mega Wing: на базата на Mercedes SL R 230 швейцарските тунинг-специалисти FAB Design са създали впечатляващ роудстър, който определено се доближава на външен вид до легендарния SLR McLaren.

Основаната през 1997 г. от Роланд Рисаник фирма FAB Design привлече вниманието с диви преработки и вълнуващи чудовища с крилати врати през 2000-те години. Автомобилите, които най-често на базата на модели на Mercedes, са всичко друго, но не и сдържани. Това обяснява и факта, че по-голямата част от тунингованите автомобили са продадени в арабските страни. В Европа много рядко се срещат тунинговани от FAB автомобили.

Затова и възможността да се сдобиете с оригинална преработка на FAB Design Mega. Под XXL-каросерията се крие Mercedes SL от 2007 г., който е облагороден със струващия по онова време около 60 000 лв. в Швейцария бодикит.

За впечатляващите врати тип „пеперуда”, за които по онова време FAB Design има регистриран патент, е трябвало да бъдат платени още 32 000 лв. Впечатляващите както тогава, така и днес 20-цолови алуминиеви джанти „6 Evo“ също не са били евтини.

В сравнение с външния вид интериорът в сив цвят и кожена тапицерия е почти сдържан за разбиранията на FAB Design. Сдържана е и моторизацията на автомобила.

Неговият 5,5-литров V8 двигател (M 273) разполага с 388 к.с. и 530 Нм, с което Mega Wing не е недостатъчно моторизиран. Все пак основното при този автомобил е визия, а не динамичните характеристики.

Колко струва Mega Wing?

С пробег от точно 52 150 километра и трима предишни собственика  Mega Wing струва малко под 160 000 лв. Не е евтин, тъй като SL 500 от 2007 г. може да се намери за около 50 000 лв. В момента в Европа обаче не се предлага за продажба друг FAB Design Mega Wing.

В сравнение с Mercedes SLR McLaren обаче FAB Design SL си е направо без пари – в момента SLR може да се намери за 600 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин