Този Mercedes G-клас от 1984 е за любители

0804
2022

Пикап, кабриолет, работен кон, машина за теглене, олдтаймер: Mercedes 230 GE, обявен за продажба в eBay, предлага всичко това в един автомобил. За познавачите G-клас с техника на W 124 си е истинска ценна находка!

Mercedes G-клас е впечатляващ модел, който привлича погледите. Познавачите обаче карат G-клас от серия W 460. Инженерите са създали първоначално модела за груб офроуд.

W 460 ще ви „придружи” навсякъде, където друг автомобил няма да може да премине. Именно един такъв Mercedes G се предлага в момента за продажба в eBay.

Обявеният за продажба автомобил изглежда на пръв поглед доста странно: той е пикап, кабриолет и олдтаймер в едно. На борда има няколко теглича.

Бил ли е този 230 GE снегорин?

В обявата не пише категорично, дали в предишния си живот този Mercedes 230 GE е бил използван като снегорин. Оборудването обаче сочи за подобно или близко до това използване.

Техниката под капака не е необикновена и е позната на почитателите на Mercedes. Разполагащият в този случай със 123 к.с. 4-цилиндров бензинов двигател е с работен обем от 2298 куб. см и принципно върши своята работа във W 124. Бензиновият двигател вероятно малко се затруднява с тежащия 2 тона G. Трансмисията на модела е автоматична, а за колата се искат 80 000 лв.

Какво трябва да знаете преди покупка за G-клас

Принципно трябва да знаете, че добре поддържаният Mercedes G-клас струва пари. Отнася се не само за покупката, но и за поддръжката. Освен това ви трябва голям гараж.

Също така обезателно трябва да хвърлите поглед на техническото състояние на автомобила. Все пак този Mercedes е почти на 40 години.

Възможно е Mercedes G-клас да ръждясва

Преди покупка проверете невралгичните зони на каросерията. Ринципно е възможно G да ръждясва. Направете и тестово шофиране, проверете също така сервизната история на модела. Все пак трябва да знаете, че този G-клас не е претъпкан с луксозни екстри – тук всичко е най-вече яко и здраво. Но затова пък автомобилът е честен.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин