Този Mercedes CLK 240 за 31 000 лева е като от горублянски мит

1710
2022

В eBay за продажба е обявен Mercedes CLK набор 2005. На пръв поглед автомобилът изглежда като чисто нов. Benz-ът с мощност 170 к.с. е с топоборудване и на много малко километри.

Свещеният граал за любителите на олд- и йънгтаймери вероятно може да бъде описан по следния начин: автомобил от премиум бранд със сервизна история, описана до най-малкия детайл, обгрижван с цялата любов на света от своя предишен собственик.

Но да продължим с важната информация: според данните в обявата Daimler-ът е с първа регистрация от 12 октомври 2005. Екстериорът е сребрист, а интериорът – черен. Километражът показва пробег едва 47 700. Донякъде това оправдава и цената – 31 000 лева (15 500 евро). Съвсем скоро машината е преминала преглед пред TÜV – следващият трябва да бъде чак през септември 2024. През 2017 6-цилиндровият 2,6-литров CLK е получил нови гуми отпред, а наскоро са сменени задните.

ОЩЕ ОБЯВИ ЗА MERCEDES CLK 240

Основният акцент на автомобила изглежда е доказуемата сервизна история. Автомобилът не просто е бил обслужван старателно и с грижливо попълване на сервизната книжка. Явно продавачът познава и двамата предишни собственици на автомобила – а те са пенсионери. Така че явно горублянският мит за германския дядо, който се грижел безкомпромисно за колата си, тук оживява.

Когато свалите всички прозорци, второто поколение на Mercedes CLK се превръща в идеалния автомобил за лятото.

Какво трябва да знаем за CLK от поколението C 209?

След като разкрихме позитивните страни на този екземпляр, си заслужава да обсъдим и слабостите и плюсовете на модела. Като цяло, следва да споменем, че CLK от поколение C 209 (2002-2010) всъщност е С-класа W 203. А много характерни за първите й години на производство бяха проблемите с корозията (по вратите, калниците, предния капак и багажника).

По детайлите личи, че вероятно Mercedes-ът се е радвал на невероятни грижи. Почти не се виждат следи от употреба.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин