Този Mercedes AMG G 63 Cabrio струва 2,4 милиона лева

3112
2023

Първоначално планиран като единична бройка, този различен Mercedes-AMG G 63 Cabrio ще бъде произведен в малка серия от 20 бройки. Цената на един екземпляр е 2,8 милиона лева

Представяме ви: Mercedes-AMG G 63 Cabrio на „Refined Marques“ – автомобил, от който никой не се нуждае и кой въпреки това всички иска да притежава! Официално Mercedes никога не е пускал AMG-версия на странния кабриолет на G-клас. Съществуват обаче преработки, които обаче в по-голямата си степен се ограничават до външния вид. Сега обаче се появи и цялостна преработка на актуалната версия на модела!

Преди точно десет години Mercedes преустанови производството на кабриолета на G-клас. Версията с покрив от плат бе базирана на W 463 от първото поколение с късото междуосие. По онова време дългият 4,26 метра кабриолет изглеждаше като автомобил от комикс, но днес е търсен екзотичен модел. Повечето екземпляри струват над сумата за нов Mercedes-AMG G 63 (ab 187.247 Euro).

Наскоро търговецът на луксозни модели и тунинг-специалист „Refined Marques“ представи нова интерпретация на G-клас Cabrio на базата на G 63 с 585 к.с. Кабриолетът с покрив от плат е строго лимитиран и екстремно търсен!

Първоначално G 63 е планиран като единична бройка. CEO-то на Refined Marques, Ахмед Ал Бакри, споделя в рамките на доставката на първия клиентски автомобил в Монако за идеята зад G 63 Cabrio. Петгодишният му син попитал, защо баща му не преоборудва своя Brabus G-клас в кабриолет – с малка врата, за да може той да се качва и слиза оттам.

Желанието на сина се превръща в реалност – за 18 месеца е модифициран един струващ 400 000 лв. G 63. Акцентът е паднал върху оригинални елементи на G-клас, без да се правят компромиси с качеството.

Новото поколение предлага значително повече място за краката отзад и значително по-лесно качване.  Докато оригиналът има само две врати, G 63 Cabrio на Refined Marques притежава две допълнителни врати, които се отварят обратно на посоката на движение – точно такива, каквито е искал синът на Ал Бакри.

Новоразработеният покрив от плат също е подобрен, като сега той може да се отваря и затваря и по време движение. Особено важно е било, новата версия да бъде на нивото на Mercedes по отношение на качеството. Ал Бакри е представил готовия автомобил на бивш служител от отдела за контрол на качеството на Mercedes и той не е имал забележки. През тези 18 месеца Ал Бакри е споделял с клиенти и приятели за амбициозния проект, което е довело до това, че от планираната единична бройка сега се е получила малка серия от 20 автомобила.

Цената на един екземпляр е 2,4 милиона лева

Единичната цена на автомобила е шест пъти над тази на G 63. Екстремно високата цена не успява да изплаши заможните клиенти, тъй като междувременно са продадени 20 екземпляра. Сред клиентите има и американски супермодел. Първият клиентски автомобил е доставен в Монако, а собственикът е избрал лак „Chinablue“, червено-синя кожена тапицерия и червен покрив. Още по-време на доставянето той е получил предложение да продаде автомобила на двойно по-висока цена, но е отклонил предложението.  

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин