Този Mercedes A-клас вдига 320 км/ч

1205
2019

Тунинг-фирмата, специализирана в преработка на модели на Mercedes, предлага за A 45 от предишното поколение сериозен ъпгрейд на мощността. Компактният Benz разполага с над 550 к.с.!

Тунинг-специалистите на тема Mercedes от Posaidon са се усъвършенствали освен в оптимизирането на окачване, спирачна уредба и аеродинамика в ъпгрейд на мощността.  Те предлагат всички тези дейности не само за най-новите модели на марката от Щутгарт. Posaidon дава допълнителна мощ на Mercedes A 45 от предишното поколение W176.

Mercedes AMG вече са изтръгнали от 2-литровия 4-цилиндров мотор 381 к.с. и 475 Нм максимален въртящ момент. След намесата на Posaidon сега техническите характеристики изглеждат различно: 551 к.с. са изтръгнали хората от тунинг-фирмата от агрегата със заводско обозначение M133. Максималният въртящ момент е електронно ограничен на 660 Нм. Максималната скорост, която посочват от  Posaidon, е 320 км/ч!

Освен промени в управлението на двигателя и софтуера на 7-степенната автоматична трансмисия с два съединителя, за ъпгрейда е необходима и промяна на хардуера. Posaidon са монтирали ново турбо, допълнили са интеркулера, поставили ли са свещи от моторния спорт и нова ауспухова уредба от неръждавейка. Не трябва да забравяме и впръскването на вода-метанол. Окачването с регулиращи се пружини, клетка срещу преобръщане и нова 6-бутална спирачна уредба с дискове с размер 365 на предната ос придават подобаващ завършек на този пакет от мощност. Разходите за тунинга са около 37 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин