Този Mercedes 250 D W 124 e идеален за кемпер!

0812
2021

Феновете на Mercedes обичат W 124, защото той въплъщава класическите добродетели на Benz и се вписва идеално в ежедневието. Таксиметровите шофьори обичат да карат лимузината точно толкова, колкото и мениджърите. А в кабриолета W 124 можеха да бъдат видяни дори филмови звезди. А T-модел и до ден-днешен побира багаж колкото автобус. А тези, които харесват екзотични „спортист”, ще се влюбят 500 E, разработен с подкрепата на Porsche.

Но подходящ ли е W 124 и за дом на колела? Чудите се защо задаваме този странен въпрос? Е: Причината: тази изключителна E-класа, която виждате на снимките, в момента се предлага в eBay за 17 300 лева. Това е 250 D Binz и вероятно някога е бил линейка. Автомобилът е реставриран и преустроен за транспортиране на мотоциклети – но може да служи и като кемпер.

На снимките в обявата екстериорът на автомобила изглежда безупречно.

На снимките, публикувани към обявата, се вижда син Benz в специално изпълнение, който изглежда в доста добро състояние. Не се забелязват значителни следи от употреба или щети. Това отговаря на описанието от продавача, според което автомобилът бил с валиден преглед пред TÜV до август 2023 г. За последните 14 години било направено всичко – от цялостно боядсиване през ремонт на ниворегулирането до ремонт за точките на закрепване на крика.

Контролният блок на арматурното табло подсказва, че Mercedes-ът е бил линейка в миналото.

Историческата регистрация (започваща с H) подчертава, че автомобилът е в състояние, което е между прилично и отлично. С H-регистрацията можете да влизате и в екологичните зони в центровете на германските градове. И това е доста хубаво с оглед на факта, че за задвижването се движи дизел от 1987 г. с мощност 90 к.с. Продавачът разкрива, че старият Benz е използван за превоз на мотоциклети – затова има стабилна платформа, част от която може да бъде демонтирана – така че да бъде осигурена идеална база за преустройство в кемпер!

Ако този Mercedes ви харесва, задължително трябва да направите оглед преди покупката. Най-големият проблем на модела е склонността към ръжда. Точките за вкарване на крика са ремонтирани, но има и други проблемни зони, на които може да се появи кафявата чума – това са задните калниците, краищата на предните калници, ламарините в двигателния отсек и др. Моторът 250 D е много издръжлив и има славата на неубиваем.

Тук идеално влизат мотоциклети.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин