Този Golf 2 за 5700 лева е перфектният йънгтаймер за всеки ден

1609
2022

Volkswagen Golf 2 вече е легенда: ръбестият му дизайн е непреходен, а управлението на кокпита – интуитивно и максимално опростено. Преди всичко, Golf 2 впечатлява със своята издръжливост. Техниката му е солидна, a защитата от ръжда – първокласна. Ето защо не е чудно, че някои екземпляри от модела продължават да се срещат по пътищата.

От доста време почитателите на Volkswagen търсят усилено запазени и добре поддържани „двойки“, без значение с какъв двигател и скоростна кутия. В момента в eBay се предлага Golf 2 Function, за който се твърди, че е в много добро състояние. Цената му е 2850 евро (ок. 5700 лева).

Тапицерията на задната седалка на пръв поглед изглежда като нова. Вероятно внуците не са се возили в автомобила на този пенсионер.

Перфектно поддържан

По данни на продавача обявеният за продажба Golf бил притежание на семейството от 1996 г. и винаги е бил обгрижван и сервизиран редовно. Според описанието в обявата автомобилът е обслужван регулярно в официален сервиз на Volkswagen – което можело да бъде доказано с фактури. Затова няма опасност следващият собственик да бъде изненадан от „натрупани“ ремонти. Освен това Golf-ът е бил собственост на пенсионер.

Предлаганият за продажба Golf изглежда много добре отвътре – а това е забележително с оглед на пробега!

1,6-литровият бензинов двигател под капака на „двувратката“ е с мощност 75 к.с. Таблото отчита пробег 240 000 километра. Големият пробег обаче не трябва да ви стряска, ако машината действително е сервизирана редовно. 5-степенната скоростна кутия намалява оборотите на двигателя, разхода и износването му при шофиране на дълъг път. Продавачът не посочва годината на производство, но автомобилът би следвало да има право на регистрация като ретро автомобил в Германия. Последният Golf 2 слиза от поточната линия през 1992 г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин