Този Golf 2 за 12 000 лева изглежда като току-що излязъл от магазина

3011
2022

Volkswagen Golf 2 отдавна се е превърнал в легенда заради своята издръжливост. Техниката му е солидна, защитата от ръжда е образцова, каросерията му е удобна за града, управлението в кокпита е интуитивно – а колекционерите са луди по добре запазените екземпляри. В момента през eBay за продажба е обявен точно такъв.

Всъщност въпросният автомобил вероятно е твърде ценен, ако си търсите нещо за ежедневна употреба. Според данните в обявата продавачът е реставрирал основно Golf-a или е платил на някого за реставрация.

Снимките на интериора действително създават впечатлението, че Golf-ът е в страхотна форма.

Цитираме дословно: „Всичко, което трябваше да се направи, беше направено. Освен това всичко, което предстоеше да се наложи да се прави скоро, също беше направено.“ Резултатът е Golf, който изглежда като току-що излязъл от магазина.

Километражът на червения Volkswagen oтчита смешната стойност от 60 000. 1,8-литровият GX двигател генерира 90 к.с. и изглежда работи спокойно и тихо. Според продава автоматичната скоростна кутия превключвала плавно.

Според експерти стойността на този Golf 2 е 10 000 евро. В момента обаче го продават за 6000…

Всички фактури и касови бележки, удостоверяващи ремонтите по автомобила, са налични. Според сертификат за оценка стойността на автомобила била 10 000 евро (ок. 20 000 лева) – но въпреки това продавачът е готов да се раздели с него „само“ срещу 6000 евро (ок. 12 000 лева). Срещу 600 евро (1200 лв.) допълнително бъдещият нов собственик може да получи и пакет резервни части, който включва дори двигател.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ОЩЕ ОБЯВИ ЗА VOLKSWAGEN GOLF II

И макар че всичко в обявата звучи като приказка, а снимките разкриват йънгтаймер в състояние „конкурс“, огледът на място е неизбежен. Задължително трябва да направите тестово шофиране, за да проверите дали тягата на мотора е добра, както и за да тествате как превключва автоматикът и дали от него се чуват странни шумове. Следва да проверите също спирачките и гумите (и най-вече възрастта им) – за да бъдете сигурни, че ще можете да шофирате автомобила безопасно.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин