/ Този Fiat търси екшъна!

Този Fiat търси екшъна!

Sunlight Cliff 4×4 Adventure Van визуално се отличава значително от другите предложения на марката, принадлежаща към групата Hymer. Със сив „камуфлаж“, четири мощни фара на покрива и гуми за офроуд кемперът сякаш заявява, че предпочита да се движи извън асфалтовите пътища. При това машината не е проектирана като автомобил за експедиции, а като „Sport- и Action-мобил“. Ето защо от Sunlight изпращат екип от професионални спортисти на пътешествие с кемпера, за да го изпробват подобаващо – и да привличат внимание в каналите по социалните медии. В първото Youtube-видео (вижте по-долу) обаче не се виждат много детайли от интериора.

До момента се знае, че за база е използван Fiat Ducato 4×4 с 2,3-литровия дизелов двигател Multijet, генериращ 130 к.с. Кемперът има по една плъзгаща врата от двете страни и GFK-покрив, на който можете да се качите със стълба. Посредством телескопични щанги на покрива може да се постави дори хамак. На покрива има и лебедка с въже, дълго 500 м, което според Sunlight можело да се използва за водни ски и уейкборд. Отзад има рампа, от която можете да правите скокове с планински велосипеди. От вътрешната страна на задната врата има и стойки за монтаж на велосипеди – върху които могат да се извършват и ремонти.

Отвътре има разположено надлъжно легло с площ 1,80 на 1,45 метра. Допълнително се отварят още две допълнителни места за спане с надуваеми матраци. Освен това има и душ-кабина, с която можете да си вземете душ и отвън, както и химическа тоалетна.

За съхранение на храни са предвидени два фризера. Вместо гардероби са предвидени куки, джобове и мрежи, в които да се поставя спортното оборудване. Все още не е ясно дали Sunlight Cliff 4×4 Adventure Van ще влезе в серийно производство.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин