Този Civic се прави на Type R

1312
2019

Като Sport Line Civic наподобява на външен вид Type R – за съжаление мощността не е в унисон с външността. AUTO BILD ще ви даде информация.

Honda има ново оборудване за Civic – за всички онези, които (поне на външен вид) обичат спорта. В Sport Line се използват елементи на дизайна на Civic от Type R. Компактният модел е оборудван с допълнителни прагове, спойлери и дифузьор, и изглежда по-агресивено. Предлагат се и 17-цолови джанти в цвят черен пиано лак, както и изцяло LED-фарове и LED-дневни светлини, както и нов лак със звучното име „Obsidian Blue“. В интериора пък има червени шевове на тапицериите, както и алуминиеви педали.

Двигател, оборудване и пазарен старт

За двигателя няма влияния от страна на Type R: 1-литровият 3-цилиндров  VTEC-Turbo в Civic Sport Line разполага със 126 к.с. и максимален въртящ момент от 200 Нм – за разлика от Civic Type R, който е с 320 к.с. и 400 Нм от 2-литров VTEC. Новото ниво на оборудване идва серийно със система за предупреждение от сблъсък,  спирачен асистент, активен асистент за поддържане на пътната лента и система за разпознаване на пътни знаци, а новата инфотейнмънт система може да интегрира смартфони чрез  Android Auto и Apple Car Play. Пазарният старт на Honda Civic Sport Line е в началото на 2020 г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин