Този Amarok изпълнява всички желания!


5
авг.
2019

VW тунинговаха своя пикап! Red Rok е GTI-то сред пикапите. Мечта в червено! AUTO BILD тества горещия Amarok.

Истинските мъже се нуждаят от: пари, време и проект! Именно с това са разполагали през изминалата половин година хората от Messe Presse от Хановер. Резултатът е доста впечатляващ – истинска мечта в червено. Първият Amarok – рокаджия!

Уникатът Red Rok е с доста висока цена

Базата на модела е агрегатът 3.0 TDI с 258 к.с. На снимките се вижда, какво са сътворили хората от VW. Отвътре кожа и алкантара, отвън червен лак и огромни алуминиеви джанти. Ако клиентът желае, каросерията може да се смъкне, а когато даваш газ, звукът е по-добър от този на Ролинг Стоунс. Messe Presse – това е екип от 21 души, които постоянно се грижат за 400 автомобила, подготвяни за изложения и шоута. А сега са направили и проекта Amarok. За осем седмици от син автомобил хората са направили първо сив, после сребрист, а накрая и блестящо червен пикап – с 14 литра червена боя. Първото ми впечатление: искам го! По-широките калници са от 4х4 модела – изглеждат по-добре. Базовият Amarok е струвал 132 000 лв., а момчетата са направили тунинга за 78 000 лв. Прави общо 210 000 лв. за този уникат.

В интериора хората от Messe Presse са изпълнили инидвидуалните желания на клиента: фирма Neidfaktor е тапицирала арматурното табло и вратите с алкантара, а седалките – с кожа. Фирма Werk2 са се намесили при двигателя, спирачките и окачването. Направено е увеличение на мощността на 350 к.с., а максималният въртящ момент е увеличен на 750 Нм, шест-бутални спирачни апарати отпред, смъкната каросерия чрез въздушно окачване. А този звук… Фирма Edel01 е осигурила ауспуховата уредба от неръждаема стомана със саунд генератор и опасност от пристрастяване. Предните фарове с лакирани акценти в червено наподобяват GTI, а задните светлини са LED – всичко е дело на 7-Lights.

А как се управлява Red Rok? Нека го кажем така: заради големите джанти има опасност да ти изпаднат пломбите. Но когато чуеш този завладяващ звук и плъзнеш ръка по благородната алкантара, ще се увериш в това, че мъжете винаги имат нужда от проект!

Извод на Андреас Май: „Този пикап разполага със 750 Нм, а с червения си лак, тапицерията от алкантара и 22-цоловите джанти изглежда страхотно. Освен това е симпатична „играчка“ за почитателите на тунинга с финансови възможности.

Още по темата

Бюлетин

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >