Този шейх в царят на позьорите


5
мар.
2019

Това возило е ново стъпало при демонстрацията на мощ и лукс: един шейх си е поръчал да му направят камион с десет колела, който засенчва всички позьори

Шейх Хамад бин Хамдан ал Нахиан от Абу Даби, познат също така и като шейхът на дъгата, вдигна много нивото при показните автомобили. Най-новото возило на мултимилиардера е свръхдименсионално, гигантско и помпозно и засенчва всички останали. Така нареченият „Dhabiyan“ е дълъг 12 метра и висок 3,5 метра, има пет оси и десет колела. Прибавяме също и четири резервни колела, които са поставени на видимо място вляво и вдясно на модела. Чудовището блести с хромираната си каросерия. Радиаторната решетка е грамадна, както и предният капак, който завършва на десет метра пред водача. Отпред и отзад има регистрационни номера – все пак возилото има разрешение за движение по пътищата.

Тежащият 24 тона колос е базиран на военния транспортер Oshkosh M1075 и е задвижван от 15,2-литров мотор Caterpillar, който разполага с над 600 к.с. Ако се вгледате внимателно, ще разпознаете и части от други модели в Dhabiyan – кабината е от Jeep Wrangler, а задната броня и задните светлини са от Dodge Dart. Камионът може да бъде видян в Emirates National Auto Museum в Абу Даби, където шейхът на дъгата е изложил и други свои автомобилни съкровища. Сред тях има колекция от стари S-клас във всички цветове на дъгата, откъдето идва и прякорът на Хамад бин Хамдан.

Видео: https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=FSZmxDerIOM

Още по темата

Card image cap
Така реве тъмният болид

5
ян.
2016

В Mattel са преработили един Corvette в Дарт Вейдър автомобил и твърдят, че странното возило може да се шофира. Култовият водещ Джей Лено го е тествал

Card image cap
Едно страхотно слънчево Porsche

5
сеп.
2017

Тунинговат се не само нови модели на Porsche, но и стари. При това не само от време на време. Сред най-известните тунинг-специалисти е DP Motorsport от Оверат, близо до Кьолн. Там сега са направили известни корекции по едно 911 от Серия 964, произведено през 1990 г.

Card image cap

В последния брой:

Архив >