Този хотхеч вдига 300 км/ч

2703
2022

Abt тунингова Audi RS 3 и благодарение на софтуерен тунинг хотхечът вече развива 460 конски сили. За автомобила ще бъдат пуснати и пакети за оптични подобрения

Благодарение на своя задвижващ агрегат с 400 конски сили Audi RS 3 е един от най-мощните и най-бързи серийни компактни модели. За клиентите на Abt Sportsline обаче това явно не е достатъчно. Ето защо уникалният за класа 2,5-литров 5-цилиндров агрегат получава софтуерен тунинг благодарение на модула „ABT Engine Control“ (AEC), собствена разработка на компанията. Благодарение на него обновеното RS 3 генерира 460 к.с. (338 Нм) и 540 Нм въртящ момент. Благодарение на тунинга автомобилът вече ускорява от 0 до 100 км/ч само за 3,6 секунди, с 0,2 секунди по-бързо, oтколкото в серийния си вариант. Ако искате по-висока максимална скорост, по желание можете да вдигнете електронното й ограничение от 250 на 300 км/ч.

Abt Sportsline още не предлага пакети за оптичен тунинг при новото Audi RS 3. Всъщност моделът от Инголщат не изглежда невероятно дори в напълно заводски вид. Хотхечът разполага с доста по-голяма радиаторна решетка от „цивилните“ си събратя. Отстрани на „акуловата паст“ са поставени лъскави черни вложки. Отзад акцентите са лъскавата черна задна престилка, както и огромните ауспухови тръби, осигуряващи разкошен звук и радост за слуха при феновете на петте цилиндъра. Като опция от Audi предлагат карбонов спойлер за покрива. 19-цоловите серийни джанти получават фин „щрих“ от Abt – нови капачки на вентилите. За интериора тунинг компанията предлага светлини за праговете с логото на Abt. Скоро очакваме и още решения за визуален тунинг.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин