/ Този тунингован Swift се кара всеки ден и е изминал 197 000 километра за 5 години

Този тунингован Swift се кара всеки ден и е изминал 197 000 километра за 5 години

Всъщност малкото Suzuki е типичен втори автомобил в семейството – но не и в този случай. Притежателят му Коля представи на PS-Days своя тунингован Swift Sport с почти 200 000 километра пробег!

Актуалното Suzuki Swift и без друго е автомобил с потенциал за класика: с дължина от 3,89 метра той е позициониран между мини- и малък автомобил, като „японецът” залага на шарени, впечатляващи цветове и не по-голямо тегло, отколкото е необходимо. Притежателят му Коля показа своя Swift Sport на тунинг-изложението PS-Days. Особеното: пробегът му е 197 000 километра, а колата е на пет години!

 Коля ни разказа, че при пробег 176 000 километра пукнатина в блока на двигателя го е принудило да смени блока на двигателя. Иначе той използва автомобила навсякъде – на магистралата с пълна газ и на пистата. Освен от блокирала предна дясна спирачка, собственикът му не се е оплаквал от нищо през годините.

Частите на Maxton Design са накарали малкия автомобил да изглежда по-наточен. Колата е в много добро състояние за немалкия си пробег. Във вътрешното пространство също има някои модификации: таванът е черен, а вратите и арматурното табло са тапицирани с алкантара.  Скоростният лост също е уникален, разкрасен с главата на шише от течен сапун.

18-цоловите джанти са на производителя Tec („Speedwheel GT“), а гумите са с размер 215/35 R18. Лепенката Нюрбургринг ни казва, че Коля често кара своя Swift Sport на пистата. Посредством открито всмукване и ауспухова уредба на производителя Inoxcar серийните 140 к.с. на 1,4-литровия мотор Boosterjet са станали около 150-160. Достатъчно, за да не се дава тежащият 950 кг малък „японец” и на по-големи и помощни автомобили.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин