Този трактор вдига 170 км/ч!


27
юни
2019

Непригоден за оране на нивата, но направен за рекорди: JCB Fastrac 8000 е най-бързият състезателен трактор на света. Максималната му скорост е 166,7 км/ч!

7,2-литров 6-цилиндров двигател, 1014 к.с., 2500 Нм максимален въртящ момент: това не са характеристики-мечта на някой нов спортен автомобил, а на трактор! Британският производител на строителни и селскостопански машини JCB е създал истинско дизелово чудовище на колела – с помощта на тима от Формула 1 на Williams по отношение на аеродинамиката. Резултатът се нарича JCB Fastrac 8000 Tractor – след тестова това е най-бързият трактор във Великобритания! Със състезателя и телевизионен водещ Гай Мартин зад волана състезателният трактор вдига невероятните 166,7 км/!

Макар, че екипът на JCB обяви Fastrac 8000 за най-бързия трактор във Великобритания, моделът няма да има конкуренция в цял свят. Регистрираният досега в книгата на рекордите на Гинес рекорд за най-бърза селскостопанска машина е на Lamborghini „Track-tor“, която с 5,7-литров V8 мотор и иконата на Top Gear „The Stig“ зад волана успява да развие 140 км/ч. засега няма много информация относно тунинга на JCB Fastrac 8000, като е вероятно трансмисията му да е 6-степенна ZF вместо автоматичната безстепенна CVT предавателна кутия.

Още по темата

Card image cap
Ferrari-то сред тракторите

16
юни
2017

За своя 70-и рожден ден чешката фирма Zetor реши да си направи подарък и покани италианците от Pininfarina да изработят дизайнерски трактор

Card image cap
Тайните на модерния комбайн

16
юни
2017

Комбайните с огромна широчина са кошмар за водачите на автомобили. Срещнахме се с едно зелено чудовище...

Card image cap
Чудовището с ленти вместо колела

16
юни
2017

До 670 к.с. се крият под капака на тази внушителна машина от Айова. Благодарение на прецизната електроника тежащият 26 тона трактор се управлява с лекота

Card image cap

В последния брой:

Архив >

usedTag: