Този състезателен Nissan GT-R GT3 има разрешение за движение по нормални пътища


26
авг.
2021

JR Motorsport правят състезателни автомобили за нормални пътища. Буквално, тъй като техният JRM GT23 с до 760 к.с. е базиран на истинската бегачка GT3!

Изразът състезателен автомобил за движение по нормални пътища се използва от тунинг-специалистите за всичко, което има „мирис” на спортен автомобил.  JRM GT23 обаче наистина се захваща с темата сериозно. Автомобилът е бил Nissan GT-R GT3-състезателн автомобил на JR Motorsport от Англия и е превърнат в кола за движение по нормални пътища. Ще бъдат произведени 23 автомобила за клиенти.

До 760 к.с. при собствено тегло от 1,35 тона

Принципно GT23 все още съответства на състезателния автомобил. Каросерията, шасито и задвижването са от GT3 от сезон 2015. За разлика от нормалния GT-R тук двигателят е разположен значително по-ниско и доста назад, което е от решаващо значение за оптималния център на тежестта. Освен това GT23 е само със задно задвижване. Ужасяващо, тъй като 3,8-литровият Twinturbo V6 агрегат вече не е с лимит на мощността. Тук на разположение са  684 к.с. За нестрахуващите се клиенти JR Motorsport предлага и увеличение на 760 к.с., което в комбинация със собственото тегло от 1350 килограма е впечатляваща възможност. За да направят двигателя малко по-пригоден за всекидневието и не толкова уязвим, са модифицирани буталата, мотовилките, разпределителните валове и турбините.

Малко алкантара за кокпита

Във вътрешното пространство  JR Motorsport са променили малко – единствено клетка срещу преобръщане и алкантара върху някои повърхности. Освен бордовият компютър също е усъвършенстван. Иначе кокпитът съответства на този на състезателния автомобил. 23 екземпляра ще произведат хората от JR Motorsport от този GT23 – разработен е дори план за поддръжка и сервизиране. Относно цените засега няма информация, но определено трябва да приготвите поне 200 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин