Този пикап доставя повече кеф от суперспортен автомобил!

0904
2020

Mil-Spec отново преобръща света наопаки: докато Raptor залага на V6 със свръхпълнене, в F-150 на американската тунинг фирма „върлува“ V8! 5-литровият атмосферен агрегат генерира 507 к.с. – с 50 повече, отколкото при Raptor и точно толкова, колкото и при BMW M5 E60! За хората от тунинг компанията обаче това явно не е достатъчно.

Ускорение като при спортен автомобил въпреки тегло 2,6 тона

Mil-Spec F-150 бил суперпикап, който можел всичко и успявал да отиде навсякъде. Вероятно 2,6-тонната машина ще „покрие“ времето от 5,7 секунди за традиционния спринт 0-100 км/ч на всякаква настилка, а максималната скорост от 177 км/ч е повече от достатъчна за САЩ. V8 обаче е само първата стъпка към щастието. Опционално тунинг фирмата предлага окачването Baja Performance с компоненти Fox Racing. То разполага с ход на пружините от 279 мм, а следата е увеличена с 343 мм спрямо тази на стандартния F-150.

Опционалната резервна гума в „легена“ отнема ценно товарно пространство, но изглежда убийствено добре.

Който иска нещо още по-радикално, може да поръча офроуд окачване на амортисьори с навити пружини. При него пружините са Eibach, а амортисьорите са с байпас и допълнителни резервоари. Пикапът „стъпва“ на 20-цолови джанти с офроуд гуми Nitto, а за осветяването на пътя се грижат специални LED-ивици. Отработените газове биват отвеждани посредством двутръбна ауспухова система, а стъпенките със специално покритие улесняват качването в купето. За още по-атрактивна визия Mil-Spec предлага екстериорен комплект Baja. В него са включени багажник за покрива, стойка за резервната гума върху товарния „леген“ и широка 990 мм LED-ивица на покрива. При кита Baja предната и задната броня са изработени от стомана и са със специално матово покритие.

За интериора от Mil-Spec предлагат кожени салони в три различни цвята.

50 000 лв. за още два цилиндъра

Кокпитът е станал по-благороден с кожени седалки, магнезиеви планки за превключване от волана, алуминиеви бутони и специален плакет в централния тунел. Самият автомобил излиза около 160 000 лв., а за двата кита Baja ще трябва да отделите още около 27 000. В САЩ Raptor с 457 к.с. струва около 108 000 лв. Срещу тези пари обаче трябва да се задоволите с „по-малкия“ V6 – и да искате, производителят не предлага „осмак“. Иначе хората от Mil-Spec са специализирани и в тунинга на Hummer H1. Точно с военната машина е свързано името на компанията.

С окачването Baja няма проблем да давате много газ в гората.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ОБЯВИ ЗА FORD F-150 В НАШАТА ОНЛАЙН БОРСА!

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин