/ Този микробус на VW е с битурбо и 700 к.с.!

Този микробус на VW е с битурбо и 700 к.с.!

0208
2019

Представяме ви най-мощният Bulli в Германия“ тунинг-специалистите от HGP са направили VW T5 с 700 битурбо конски сили! Мощният пакет в стила на T6 се продава.

Този Bulli има вълнуваща история: първоначално автомобилът е бил семеен микробус, собственост на един от шефовете във VW, а сега кара спортните коли да се срамуват! Тунинг-специалистите от HGP T5 са превърнали един VW Multivan Business (базова цена над 180 000 лв.) в притежаващ 700 к.с. битурбо-чудовище – със свежа визия а ла T6 и изцяло нова техника. Сега този уникален автомобил е обявен за продажба. Сега една автокъща в Берлин продава автомобила за 340 000 лв.! Т5 е тунингован през 2018 г., като в онзи момент е бил с пробег от 34 000 километра. Година по-късно са изминати общо 40 300 км.

Първоначално мощността на микробуса на VW е 204 к.с., а максималният въртящ момент – 450 Нм. След сериозна преработка моделът разполага със 700 к.с. и 925 Нм. За впечатляващите данни, хората от HGP са обновили изцяло техниката: окачване, спирачки, трансмисия, ауспухова уредба и електроника – всичко е модифицирано. Под капака работи 3,6-биурбо двигател. Външният вид на микробуса го прави не само е „по-млад“, но и с алуминиевите джанти на OZ с размер 20 цола и лакираната в черно радиаторна решетка изглежда значително по-наточен. Изненадващ е и погледът към интериора: докато другите тунинг-фирми слагат седалки Recaro и спортната версия напомня само далечно на базовата версия, преработеният от HGP микробус остава верен на себе си и продължава да предлага обичайния лукс. Кожени седалки, таван от алкантара, Монитор на тавана, DVD-плейър – на борда има доста оборудване, като дотук изброените екстри са само малка част от детайлите.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин