Този „лачен“ Volkswagen Golf II GTI си търси нов собственик срещу 19 000 лева!

1403
2022

В цяла Европа Volkswagen Golf II вече има легендарен статус. Освен с формата на каросерията си и с лесното управление на кокпита, компактният модел от Волфсбург ще остане в историята и със своята издръжливост. Неговата техника е солидна, а защитата от ръжда заслужава да бъде давана за пример. Всъщност именно тя е най-важната причина по пътищата до ден-днешен да има още толкова много „двойки“.

За много хора Golf II е просто вярното работно добиче с евтина поддръжка. Но за други това вече е класика – независимо от комбинацията двигател и скоростна кутия. За тях вероятно предлаганият към момента през eBay GTI би представлявал сериозен интерес: става въпрос за машина от 1987 в оригинален вид… за 9500 евро (ок. 19 000 лева).

Автомобил в топсъстояние и без тунинг

Предложеният за продажба Golf е от първата серия Golf II GTI и има триъгълни прозорци, които са сравнително редки и доста търсени от колекционерите. Според информацията оригиналните спортни седалки Recaro също не се срещали често. Най-важният акцент при автомобила изглежда е състоянието, което (поне на снимките) изглежда много добро. Volkswagen-ът е с първа регистрация в Испания – т.е. не е имал сблъсък със студени зими, и няма ръжда.

Явно хотхечът се е радвал на добра поддръжка през целия си живот – и разполага дори със сервизна книжка. Пробегът според показанието на таблото е 202 000 километра, които са документирани в сервизната книжка. Автомобилът е минал наскоро годишен технически преглед в Испания, скоростната кутия превключвала прецизно, интериорът изглежда доста спретнато, като тапицерията е оригиналната.

Ако въпреки дебелата цена искате този Golf, трябва да го разгледате внимателно на място. Да, в Испания! Огледът е задължителен за всеки употребяван автомобил, а когато той е 35-годишен – в още по-голяма степен. По принцип Golf 2 не се счита за податлив на ръжда. Но все пак калпава поддръжка би могла да създаде проблеми.

Задължително следва да направите тестово шофиране. Хубаво е, че двигателят със 110 коня работел при добро налягане на маслото и „теглил“ стабилно – както продавачът пише. Но умният купувач сам трябва да провери това. Също така трябва да обърнете внимание как превключва трансмисията – дали лостът се движи безпроблемно и дали няма дразнещи шумове. Струва си да обърнете внимание и на състоянието на спирачните дискове, както и на възрастта и състоянието на гумите.

Още по темата