Този електрически Lexus ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 2 сек

0712
2022

Electrified Sport представлява визията на Lexus за бъдещ върхови спортен автомобил с електрическо задвижване от акумулаторна батерия. Той отразява намерението на компанията да създава електрифицирани автомобили с автентично измерение на динамичните качества. Неговите обточени линии – изграждащи новата идентичност на електрическите автомобили на Lexus, вдъхновена от скоростта и елегантността на движенията на висшия пилотаж – са израз на неговата мощ. Очаква се ускорението от 0 до 100 км/ч да се осъществява за около две секунди.

Lexus бе пионер в електрификацията на пазара на луксозни автомобили, представяйки хибридния електрически SUV RX 400h през 2005 г. Оттогава той разширява технологичните граници, за да постигне все по-добро съчетание от динамика и ефективност, натрупвайки несравним експертен опит в разработването на основните компоненти на електрическите автомобили – като електрически мотори, акумулаторни батерии и електронни блокове за управление на силовите потоци. Същевременно с това той популяризира хибридите увеличавайки гамата си от модели, чийто глобални продажби вече достигат над 2,3 милиона. Днес повече от 90% от новите автомобили Lexus, продавани в Европа, са хибридни. Този експертен опит е гаранция че новото поколение електрифицирани модели на марката ще предоставя най-високите нива на качество, динамика и безопасност.
За да улесни реализирането на своите амбиции, Lexus създава нова глобална централа в Шимояма в Япония. Това е гъвкав комплекс, който ще включва развойни сектори за развитие, място където дизайнери и инженери ще работят съвместно както в офисните помещения, така и на тестови писти.

Lexus е насочил своите усилия към разработване на нови технологии и автомобили, които извличат в максимална степен потенциала на електрификацията не само в името на това да бъде подобрена енергийната ефективност и снижени емисиите, но и за осигуряване на по-високо ниво на динамични качества, поведение и ангажираност на водача. На своя медиен форум Kenshiki в Брюксел компанията предостави актуална информация за напредъка на Lexus Electrified, своята пътна карта за електрификация и пътуването към въглеродна неутралност. Компанията представи и някои от иновативните дизайнерски и инженерни решения, които ще присъстват в моделите от ново поколение.

Паскал Рух, вицепрезидент на TME, отговарящ за Lexus Europe, отбеляза, че в крайна сметка електрическите превозни средства с акумулаторни батерии ще поемат водеща роля. Предизвикателствата свързани с инфраструктурата, производството на електричество и електроснабдяването остават съществени и изискват разнообразен подход поради което Lexus ще продължи да разработва гама от технологии за електрификация на хибридни електрически, plug-in хибридни електрически и захранвани от акумулаторни батерии електрически автомобили, за да отговори на разнообразните нужди на клиентите и пространствата за шофиране по целия свят.
„Цялото бъдещо технологично развитие и развойна дейност ще се основават на принципа на използване на електрификацията за преоткриване на изживяването при шофиране. Искаме нашите превозни средства да бъдат наистина приятни за шофиране“, допълва той.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин